PWFoto.nl

donderdag 24 augustus 2017

Harkemase Boys is uitgeschakeld in de KNVB-Beker. In de tweede voorronde was Sparta Nijkerk na strafschoppen te sterk. Toen er 120 minuten waren gevoetbald, was het nog steeds 0-0 op De Bosk. In de daaropvolgende strafschoppenserie keerde Erick Jansema twee Nijkerkse pogingen, maar Harkemase Boys miste zelf driemaal.

In de 120 minuten die er gevoetbald werden op De Bosk was Harkemase Boys wel wat beter dan de bezoekers, maar heel overtuigend was het niet. De 4-4-2-formatie waar Harkemase Boys mee aantrad leverde weinig gevaar op voor het doel van Brian Willemse. Berwout Beimers, die samen met Yannick Kaluzi de aanvalslinie vormde, creëerde de beste kans van de eerste helft. Hij passeerde linksback Brian Bawuah en legde terug op Kevin Mennega. Mennega, spelend als meest aanvallende middenvelder, leverde een slap schot af.

Na rust drukte Harkemase Boys aanvankelijk Sparta Nijkerk nog iets verder terug. Met de ingevallen Ezra Schrijver – nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen – op de linkerflank was er in elk geval meer dreiging. Kansen voor Beimers en invaller Hooiveld leverden echter geen treffers op.

In de verlenging kreeg Harkemase Boys snel een tegenvaller te verwerken. Mennega had in de blessuretijd van de eerste negentig minuten geel gepakt en deed dat vroeg in de verlenging opnieuw. Met een man meer werd Sparta Nijkerk sterker, zonder overigens grote kansen te krijgen. Het dichtst bij een treffer was Ezra Schrijver. Willemse had een knappe redding in huis op het harde schot. In de tweede helft van de verlenging moest ook Sparta Nijkerk verder met tien man, na een forse charge van aanvoerder Dennis van der Wal op Schrijver. Het gebeurde zo laat, dat het geen invloed meer had op de wedstrijd.

In de strafschoppenserie keerde Jansema de pogingen van Muhammed Dinc en Mohammed al Haydar, maar door missers van Schrijver (over), Streutker (lat) en Hooiveld (gestopt) vloog Harkemase Boys toch uit het bekertoernooi. De ploeg van Henk Herder moet de teleurstelling snel verwerken, want zaterdag begint de Derde Divisie met een uitwedstrijd tegen Jong Almere City.

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken (91/Karel IJzerman), Jens Jurn Streutker, Bart de Groot, Jim de Leeuw; Johnny de Vries (60/Ezra Schrijver), Dennis van Duinen, Kevin Mennega, Henny Bouius; Berwout Beimers (87/Jorco van Hezel), Yannick Kaluzi (71/Jan Hooiveld)

Opstelling Sparta Nijkerk: Brian Willemse, Mark Groenewoudt (57/Wesley de Laat), Janic Makizodila, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Brian Bawuah; Rafael Boer (91/Rick Knoop), Jorrit Fiegen (118/Muhammed Dinc), Donny van der Wal; Jesse Buitenhuis, Frank Heus