Help je mee aan het behoud van de orchideeënvelden in Nationaal Park Lauwersmeer?

Donderdag 31-10-2019
Waar:
Lauwersmeer
Wanneer:
Zaterdag 02-11-2019
Ook dit jaar gaan we tijdens de landelijke natuurwerkdag weer aan de slag in Nationaal Park Lauwersmeer. Op zaterdag 2 november helpen we dit keer mee aan het behoud van de prachtige orchideeënvelden in het gebied.

Schitterende velden met bloeiende orchideeën
Het Land van juffrouw Alie is één van die schitterende velden met in het voorjaar en in de zomer duizenden bloeiende orchideeën, zoals rietorchis en moeraswespenorchis. Ook de zeldzame honingorchis komt in het Land van juffrouw Alie voor. Voor het behoud van deze zeldzame planten, is het noodzakelijk dat de velden jaarlijks gemaaid worden en dat het maaisel wordt afgevoerd.

Maaisel verwijderen en snoeien
Tijdens de natuurwerkdag gaan we het maaisel en mos verwijderen met behulp van hooiharken en vorken. Het maaisel moet vervolgens naar de weg gebracht worden om af te voeren. Daarnaast snoeien we aan de randen van de verschillende natuurveldjes. De werkzaamheden vinden plaats op het terrein van juffrouw Alie en rondom de Bosschuur en Activiteitencentrum Lauwersnest. Voor koffie/thee aan het begin en het einde van de dag en een voedzame lunch wordt gezorgd! Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie