Henderika (Rita) Brouwer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Dinsdag 12-06-2018
DAMWÂLD - Op dinsdag 12 juni om 14:00 uur ontving Rita Brouwer (64) uit Damwâld een Koninklijke Onderscheiding. Uit handen van burgemeester Klaas Agricola van Dantumadiel ontving zij de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Brouwer kreeg de onderscheiding vanwege haar grote inzet, al meer dan dertig jaar voor activiteitencentrum ‘De Iepen doar’. De stichting is de opvolger van Stichting Welzijn die oorspronkelijk het vrijwilligerswerk in Dagcentrum Nij Tjaarda in Damwâld coördineerde. Na het loskoppelen van Welzijn Dantumadiel van Dongeradeel in 2012, is de draad opgepakt door een groep vrijwilligers onder de bezielende leiding van Rita Brouwer.

‘De Iepen Doar’ is er voor de 55-plussers, in het bijzonder voor eenzame mensen. In dagcentrum Nij Tjaarda vinden zij gezelligheid en een luisterend oor. Er worden activiteiten georganiseerd zoals: sjoelen, optredens van koren of artiesten, wordt er gezamenlijk gegeten, worden bingoavonden of andere gezellige activiteiten georganiseerd. Voor al deze activiteiten verzorgt mevrouw Brouwer de inkopen, regelt zede artiesten, bereidt mede de maaltijden, helpt mee in de bediening en stuurt de vrijwilligers aan.

Rita Brouwer is daarnaast een van de drijvende krachten achter de organisatie van diverse andere activiteiten in Nij Tjaarda. Mede door haar inzet is onder andere de biljartzaal uitgebreid, is de bibliotheek ingericht en is er een winkeltje gekomen.

terug naar overzicht
Henderika (Rita) Brouwer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje NassauHenderika (Rita) Brouwer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje NassauHenderika (Rita) Brouwer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje NassauMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie