Herbeleef de Admiraliteitsdagen 2017

Vrijdag 15-09-2017
DOKKUM - Met een groots meezingconcert op De Zijl kwam er zondagmiddag 10 september een einde aan de zevende editie van de Admiraliteitsdagen. De vrijwilligers van RTV NOF legden een weekend lang alles vast op beeld. Herbeleef de festiviteiten met de mooiste foto’s en video’s.

Het maritieme evenement begon donderdag met de spectaculaire “Dorpenslag” op het water. Op vrijdag was het tijd voor muziek in alle soorten en maten: tijdens Noarderwyn Live stond onder andere Gaatze Bosma op het podium, de beloftevolle band The Homesick speelde tijdens “Alle hens aan dek” op de Markt en Xander de Buijsoné entertainde het publiek tijdens de Night of the Praams. De cameraploeg van RTV NOF keek niet alleen naar de concerten, maar nam ook een kijkje achter de schermen.

Zaterdag stond in het teken van vrijwel alles….er was cultuur met de brocante markt en het historische straattheater. De jongeren van muziekschool Opus 3 gaven de hele dag concerten. Er was waterspektakel met het bungeeroeien, de binnenkomst van de SKS Skûtsjes en de hulpdiensten bij De Helling. De Markt stond het hele weekend vol verrukkelijke foodtrucks. Voor bierliefhebbers was het in de Grote Kerk te doen: daar vond de eerste bierproeverij plaats.

En muziek stond, hoe kan het ook anders, ook op zaterdag centraal. Oudgediende Jeroen van der Boom deed z’n passage van vorig jaar nog eens succesvol over, Nielson gaf een meezingconcert en Miss Montreal bewees met haar energie en nuchterheid een topafsluiter te zijn. Eerder op de dag was er ook al een bijzonder moment: toen zongen de Admiraliteitssjongers een oud zeeroverslied.

Zondag, de laatste dag, begon traditiegetrouw met de openluchtdienst. Daarna stond de stad nog bol van de activiteiten, zoals het grachtenzwemmen. Het absolute sluitstuk was Adje’s Meezingconcert. Onder andere Johannes Rypma en Jelle B zongen samen met het publiek de grootste hits.

Streekomroep RTV NOF was (in samenwerking met RTV Kanaal 30 en Omrop Fryslân) het hele weekend aanwezig om via online, radio en tv verslag te doen van het evenement.

terug naar overzicht
Gezellige lampjes op tijdens de Admiraliteitsdagen
© Foto's: RTV NOF


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie