Heren Triumphera pakken volle winst in spannende wedstrijd · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Heren Triumphera pakken volle winst in spannende wedstrijd

zaterdag 08 december 2018

Afgelopen donderdag speelden de heren van Triumphera in de Van der Bij Hal een kraker van een wedstrijd tegen AVIOS. De ploeg uit Twijzelerheide werd na een pittige wedstrijd met 4-0 verslagen. Het begin van de wedstrijd liet dat eerst niet blijken, de eerste twee sets gingen redelijk eenvoudig naar de thuisploeg.

De derde set daarentegen kende een slechte start waarbij de Kollumers steeds achterliepen. Kenmerkend was dat de ploeg beef knoken om de setwinst binnen te halen. Waar het begin van de derde set veel te nonchalant werd gespeeld, kwam daarna een fase waarin werd geknokt veel ieder punt. De set kende een achterstand van 7 punten, dus moest er hard worden gewerkt.

Pas richting het einde van de set kwam beide teams in evenwicht. AVIOS had echter wel telkens 1 punt voorsprong. In de slotstrijd om de setwinst ontstond een prachtig volleybalgevecht. Punten gingen voer en weer maar de beslissende klap kon niet worden gemaakt. Na bij 23-23 gelijkt e zijn gekomen kwam AVIOS 3 keer op een setpoint. Triumphera wist deze telkens weg te werken. Triumphera kreeg daarna ook meerdere setpoints. Het duurde lang voordat deze werd verzilverd. Pas bij 28-27 lukte het Triumphera om de beslissende bal bij de tegenstand op de grond te krijgen, waardoor de set met 29-27 werd gewonnen.

De vierde set zou en moest ook worden gewonnen door Triumphera, aangezien dat een extra punt oplevert voor het klassement. Toch gaf AVIOS zich niet gewonnen en bleef de site gelijk opgaan. Immers, voor AVIOS was er ook nog een punt te verdienen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot aan het einde van de set. Wederom met mooie rally’s en prachtige reddingen kon het publiek genieten van een mooi slot. Na een eerste setpoint niet te verzilveren lukte het bij de tweede keer wel en werd de set gewonnen met 26-24.

Met het winnen van deze set pakte Triuphera de volle winst en wonnen ze de wedstrijd met 4-0 (25-13, 25-21, 29-27 en 26-24). Door deze overwinning krijgt de ploeg er 5 punten bij voor het klassement. De ploeg heeft hierdoor nu 25 punten uit 10 wedstrijden en staat daarmee op de 6e plaats. Triumphera heeft voor het eerst sinds 10 jaar weer een herenteam in de competitie, bestaande uit spelers die ervaring hebben in de competitie en speler uit de jeugd van Triumphera. Doelstelling is handhaving in de 2e klasse waar het team van de Nevobo in mocht starten. Daarmee tot nu toe een prima prestatie. Aanstaande donderdag, 13 december, staat de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. In Sint Annaparochie nemen ze het op tegen Havot, de wedstrijd begint om 20.45 uur.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00