Herinrichting aan Diepswallen Kollum officieel van start

Dinsdag 09-10-2018
KOLLUM - Dinsdag 9 oktober 2018 is het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Ooster- en Westerdiepswal te Kollum. De riolering, kaden, en bruggen worden compleet vernieuwd.

Wethouder Jelle Boerema en directeur Harm Beerda van Koninklijke Oosterhof Holman onthulden als openingshandeling een verrassend bouwbord. Op het bord is in cartoonstijl een tekening te zien van de huidige en toekomstige situatie. Impuls voor watersportdorp Kollum

De wethouder is blij dat het project van start gaat. “De herinrichting draagt bij aan de versterking van de regiokern functie van het dorp. Het historische hart van Kollum wordt in ere hersteld. En bovendien is het centrum door de verhoogde bruggen straks over het water beter bereikbaar.Het wordt prachtig!”, aldus wethouder Boerema.

Visiedocument

Het plan is samen met omwonenden, plaatselijk belang, en de ondernemersvereniging HIM gemaakt. Lievense Adviseurs Ingenieurs heeft het proces begeleid. Architectenbureau FARSK stelde een visiedocument op. Daarin is de inbreng vanuit diverse informatieavonden meegenomen.

Aan de slag

Volgens aannemer Koninklijke Oosterhof Holman is het een uitdagend project. “Binnenstedelijke kademuren – waarvoor op landelijk niveau een enorme opgave ligt – zijn per definitie omgevingsgevoelig. Een succesvolle uitvoering is daarom enkel mogelijk met de juiste mix van vakmanschap, communicatie en samenwerking”, vertelt directeur Harm Beerda. Naar verwachting is de reconstructie juni 2019 afgerond.

terug naar overzicht
Herinrichting aan Diepswallen Kollum officieel van startHerinrichting aan Diepswallen Kollum officieel van startMeer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie