Eerste editie TREKfestival van 27 tot en met 29 maart

Vrijdag 13-02-2015
DOKKUM/LAUWERSOOG/KOLLUM - Een TREK er op UITmarkt van maar liefst zeshonderdvijfentwintig vierkante kilometer rondom het Lauwersmeer. Van Dokkum tot Lauwersoog, via Leens tot Kollum en weer terug.

TREK trakteert festivalgangers een weekend lang op theater, muziek, kunst en culinaire verrassingen op maar liefst dertig bijzondere locaties rondom het Lauwersmeersgebied. Campings, havens, restaurantjes, schepen, een wijngaard en bed and breakfasten bieden een podium tijdens dit festival. Op elk van deze pleisterplaatsen wacht de bezoekers een warm welkom en een aantrekkelijk programma. Liefhebbers van kleinschalig en lokale lekkernijen stillen hun TREK in Leens, Kollumeroord en Lauwersoog. Bezoekers met muzikale TREK halen hun hart op in Wehe en Wierum. Kinderen komen oren, ogen en handen te kort in Kollumerpomp. Daarnaast biedt de grootste UITmarkt van Nederland wellness, verhalen, natuur en sport. Kortom: voor elk wat wils.

De opening van het TREKfestival vindt plaats op vrijdagavond 27 maart in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Dan voeren bioloog Theunis Piersma en componist en muzikant Sytze Pruiksma het internationale kunst- en wetenschapsproject ‘King of the Meadows’ op: een indrukwekkende muzikale lezing over grutto’s en andere trekvogels. In het bijzondere optreden worden muziek, onderzoek en vogeltrek op een boeiende originele manier aan elkaar verbonden. De voorstelling sluit naadloos aan bij TREKfestival, dat een ode wil brengen aan de vele trekvogels die het Lauwersmeergebied aandoen.

De Trekvogel weet het al heel lang: Het Lauwersmeergebied is mooi en lekker. Het TREKfestival roept iedereen op om van 27 tot en met 29 maart het voorbeeld van de TREKvogel te volgen en richting Lauwersmeer te trekken. Om het Lauwersmeergebied te zien zoals je het nog nooit zag. Om het Lauwersmeergebied te proeven zoals je het niet eerder proefde.

  • De kaartverkoop voor het TREKfestival start op 20 februari.
  • Voor een passe-partout betalen volwassenen in de voorverkoop € 12,50 en aan de kassa kost het € 15,00.
  • Kinderen hebben gratis toegang onder begeleiding van volwassenen.
Vlieg voor festivalinformatie naar www.trekfestival.nl

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie