Highland games in Niawier tijdens dorpsfeest

Maandag 11-06-2018
NIAWIER - Zaterdag was de tweede dag dorpsfeest in Niawier-Wetsens. Deze dag stond er onder andere de Highland games op het programma. Langzaam aan melden alle buurten zich op het sportveld om de battle met elkaar aan te gaan.

Na een gezamenlijk kop koffie traden de verschillende teams aan op het strijdtoneel. Er werd gestart met hoefijzer gooien, daarna een menselijke kruiwagen race en vervolgens kregen alle teams een extra opdracht. Deze bestond uit het inrichten van een heuse kampeerplek. Een ieder moest thuis dingen verzamelen welke op een camping gebruikt wordt. Deze werden gebruikt om daadwerkelijk een camping achtige plek in te richten.

Inmiddels was het tijd geworden om een gezamenlijke maaltijd te nuttigen die door Slagerij Weidenaar uit Dokkum was verzorgd. Bami, nasi gebakken aardappelen, diverse soorten vlees en een groente mix stonden te wachten om geconsumeerd te worden. Nadat een ieder vol en tevreden was, werd het weer tijd om de strijd voort te zetten. Als eerste na de lunch was er een nepboomstam in de vorm van een pvc buis welke door twee teams tegen elkaar in te laten duwen over de streep moesten worden gebracht. Het lijkt zo simpel maar dat viel aardig tegen, een ware sloopstrijd. Met vermoeide spieren naar het volgende onderdeel, het zakgooien. Een jute zak gevuld met zand moest over een gespannen draad gegooid worden. Startende op ongeveer twee meter werd er doorgestreden tot de draad bijna op het hoogste punt zat. Dit was om en nabij vierenhalve meter.

Als laatste moest men met drie personen in een big bag gaan staan en als het ware zakspringen. En ja dat viel behoorlijk tegen voor velen. Communiceren en wat feeling hebben zijn toepasselijke woorden voor dit onderdeel. Het viel dan ook niet altijd mee om staan te blijven. Van salto tot een buikschuiver, alles kwam voorbij.

Nadat de winnaar van het inrichten van een kampeerplek bekent was en de punten hierin verdeeld waren, maximaal 90 punten kon uiteindelijk de eindbalans opgemaakt worden.
1: Buurt om de kamp
2: Het team uit Wetsens
3: Siercksmawei – Grytmanswei

En zo kwam aan dit onderdeel van het dorpsfeest ook een eind. Een prachtige dag met een geweldige strijd. Nog meer foto’s zien? Kijk dan op niawier-wetsens.nl.

terug naar overzicht
Krachten worden gemetenGezellig samen in een big bagWinnaars dorpsfeest 2018 (Voor verslag en meer foto's zie www.rtvnof.nl)
© Foto's: Peters Foto Nieuws l Beelderiseren.nl


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie