Hitte en stofhappen voor Anouska Koster in Strade Bianche · Foto('s): @velofocus
  @velofocus

Hitte en stofhappen voor Anouska Koster in Strade Bianche

zondag 02 augustus 2020

SIENA – De Strade Bianche Donne was dit jaar een waar slagveld. Normaal wordt deze koers in het voorjaar gereden en zijn de temperaturen een stuk lager. Het was stofhappen op de onverharde stroken in Toscane. De loodzware strijd werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door Annemiek van Vleuten. Uiteindelijk kwamen maar vijfenveertig dames over de finish op het Piazza del Campo. Anouska Koster (De Westereen) haalde de eindstreep niet. Na een goed begin van de koers werd de hitte haar helaas teveel. 

In de eerste helft van de koers voelde Anouska zich prima, zo valt op haar website te lezen, maar vanaf de vierde onverharde sector ging het wat minder. “Op die strook zagen we helemaal niks door de hoeveelheid stof. Ik raakte op een gegeven moment met mijn voorwiel een grote steen en reed daardoor lek. De teamauto was gelukkig snel bij me en zo kon ik weer op weg met een nieuw voorwiel. Na die strook ben ik weer terug gekeerd in het peloton en reden we met de ploeg voorin bij het opdraaien van de vijfde sector. Daar ging bij mij het licht een beetje uit door de combinatie van hitte, stof en het loodzware parcours. Ik moest met nog enkele rensters lossen en even later werden we voorbij gereden door de bezemwagen, einde koers dus”, vertelde Anouska nadat ze weer een beetje stofvrij was.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?