“Hjir binne we dan” spelen humoristisch “Blyn Spul”

Maandag 22-01-2018
Waar:
Damwâld
Wanneer:
Zaterdag 24-02-2018
Sinds 1984 brengt de toneelvereniging “Hjir binne we dan” uit Damwâld een toneelstuk op de planken. Uit vroegere tijden is bekend, dat de bewoners van de dorpen in Friesland en Groningen zich in de winteravonden vermaakten met toneel spelen.

En in februari bracht de toneelvereniging dan een toneelstuk op de planken. In Damwâld is er ook dit jaar weer een toneelstuk en wel op zaterdag 24 februari en zaterdag 3 maart.  Deze toneelvereniging staat veelal bekend vanwege het spelen van humoristische toneelstukken. En wat is er zo langzamerhand veel gelachen in de Krúswei. Andries Visser was één van de spelers van het eerste uur. Ook dit jaar speelt Andries Visser weer een rol. Visser speelt met vier vrouwen “Blyn Spul”.

“Blyn Spul” bevat hilarisch stout plan

Drie vriendinnen spreken tijdens hun wekelijkse kaartavondje hun zorg uit over de Zorg in het verzorgingstehuis in hun dorp. Ze zijn ook heel duidelijk welke wantoestanden er in het verzorgingstehuis heersen. In de nachturen is er slechts één verpleegster aan het werk om zorg te bieden voor twintig bejaarden. De gemeente wil geen extra geld geven om deze wantoestanden te verbeteren. Er moet echt iets ondernomen worden, aldus de kaartvriendinnen. De vriendinnen bedenken om dan maar een bank te overvallen. Met het geld kunnen  ze dan hulp bieden voor betere zorg voor het bejaardentehuis. Hoe dit hilarische toneelstuk afloopt kunt u met eigen ogen bekijken in de Krúswei.

De première is op zaterdag 24 februari vanaf 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree is 10 euro en in de voorverkoop kosten de kaarten 8 euro. Ook zijn de kaarten online te bestellen via www.dekruisweg.nl  en natuurlijk kunt u kaarten kopen bij Priméra van der Weg in het winkelcentrum, Damwâld. Op 24 februari is er na afloop 60/70 jaren live muziek met de band Bonifacius.

terug naar overzicht
“Hjir binne we dan” uit Damwâld spelen humoristisch “Blyn Spul”
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie