Hoe duurzaam zijn pallets?  · Foto('s): Pexels
  Pexels
RECLAME

Hoe duurzaam zijn pallets? 

maandag 23 november 2020

LEEUWARDEN – Tegenwoordig is verantwoord ondernemen steeds belangrijker geworden. Ondernemers staan graag stil bij het verbeteren van het milieu en hier sluiten hun bedrijfsbeslissingen ook op aan. Een supergoed initiatief natuurlijk! Maar hoe doe je dit duurzaam ondernemen precies? Binnen de transport gebruiken veel ondernemers nu duurzame pallets. Deze hebben een lange levenscyclus én dragen bij aan een duurzame onderneming. We vertellen je hier graag meer over! 

Hergebruik 

Het voordeel van pallets is dat je deze kunt hergebruiken. Zeker in de transport zien we veel dat bij opslag materialen worden gebruikt die niet herbruikbaar zijn. Dit is natuurlijk minder goed voor het milieu. Pallets daarentegen zijn na gebruik vaak nog in goede staat, waardoor deze nog een aantal keer gebruikt kan worden. Zo hoeven er ook minder pallets gemaakt te worden, wat weer bijdraagt aan het besparen van bomen. Om het hergebruik van pallets te stimuleren bestaat er nu de europallet. Dit betekent dat je de pallet om kunt ruilen, je een soort van statiegeld ontvangt. Zo kan worden voorkomen dat organisaties de pallets weggooien in plaats van dat deze worden ingeleverd.

Houten pallets 

Houten pallets worden het meest gebruikt door verschillende organisaties en particulieren. Zo zie je ook veel dat mensen in hun tuin een bank maken van pallets of een bed. De pallets zijn dus breed inzetbaar, vooral binnen de transport! De pallets moeten aan hoge eisen voldoen om bij te dragen aan een goed milieu. Zo mogen er geen slechte grondstoffen gebruikt worden in de verwerking van pallets en mag er geen CO2 aan te pas komen. Zo mogen er dus alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan houtvezel of zaagsel.

Kunststof pallets 

Naast houten pallets bestaan er ook gebruikte kunststof pallets. Deze kunststof pallets zijn goedkoper en gaan lang mee vanwege het kunststof materiaal. Hiermee worden producten en goederen vervoerd en opgeslagen op pallets van uitstekende kwaliteit. Deze pallets zijn ook duurzaam, aangezien de pallets hergebruikt kunnen worden. Zo worden er zo min mogelijk grondstoffen verspilt. Door het hergebruiken van de plastic pallets wordt het milieu minder belast en draagt de onderneming bij aan een maatschappelijk verantwoorde uitstraling. Het voordeel van plastic pallets is dat deze geen vocht opnemen en niet kunnen rotten of versplinteren. Daarom worden ze ook veel gebruikt bij gewone transport en Air Cargo. Het enige nadeel is wel dat als deze pallets kapot gaan, je ze niet meer kunt repareren of gebruiken.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio