Hoe ontwikkelen autoverzekeringen zich in 2020?

Zaterdag 07-03-2020
DAMWâLD - Ben jij van plan een auto te kopen en moet je daarbij een autoverzekering afsluiten? Hoe kies je de juiste autoverzekering en hoe ontwikkelen de autoverzekeringen zich in de toekomst? Dit zijn allemaal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden als je een autoverzekering gaat afsluiten in 2020.

Het soort auto
Het soort auto welke je koopt is alles bepalend voor de verzekering die je afsluit. Het is heel erg belangrijk dat je goed nadenkt welke dekking je bijvoorbeeld wilt hebben. Als je een hele dure auto koopt is het verstandig deze all-risk (WA-casco) te dekken, dan krijg je schade uitgekeerd bij schade die je zelf hebt toegedaan aan jouw auto. Als je een goedkopere auto hebt kun je jezelf beter WA- of WA+ verzekeren, dit is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Iedereen moet deze afsluiten, dit voorkomt dat je in de schulden kan komen en met een WA+ verzekering krijg je zelfs nog een vergoeding uitgekeerd van bijzondere type schaden.

Een ongeluk kan zorgen voor veel kosten, denk maar eens aan lichamelijk letsel. Ziekenhuiskosten kunnen enorm hoog uitvallen en hiervoor wil je liever jezelf ingedekt hebben. Verder is het belangrijk dat je rekening houdt met het vermogen van de auto, de nieuwprijs en het gewicht van de auto. Deze dingen spelen allemaal een rol in de prijs van de verzekering.

Autoverzekeringen worden duurder
Autoverzekeringen zijn de afgelopen jaren flink in prijs gestegen, dit komt door de hogere prijzen van de auto’s, drukke wegen en oplopende kosten voor de verzekeraars zelf. De technologie gaat in de autobranche ontzettend hard, hierdoor komen er nieuwe snufjes die erg veel geld kosten. Als deze dingen dan stuk gaan bij een ongeval moet de verzekeraar veel geld uitkeren. Dit is een reden waarom de verzekeringen steeds duurder worden.

Autoverzekeringen vergelijken
Helaas kunnen we als consumenten weinig doen tegen de alsmaar stijgende premies van verzekeraars. Wat we wel kunnen doen is het blijven vergelijken van de tarieven van verschillende platformen. Onafhankelijke vergelijkingsplatformen geven constant de actuele tarieven weer van de verschillende verzekeraars. Zo kun je als consument gemakkelijk een autoverzekering afsluiten online tegen de meest gunstige voorwaarden.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie