Hoe voorkom jij beschadigingen aan jouw vloer?

Woensdag 04-09-2019
DE WESTEREEN - Eindelijk ligt ie erin. Nadat je veel tijd besteed hebt aan het leggen van de vloer wil je natuurlijk ook dat het nog jaren zo mooi blijft als het nu is. Een krasje in het laminaat of het pvc is helaas zo gebeurd, maar toch kun je je wapenen tegen deze schade. 

Meubels

Het meubilair is over het algemeen de grootste boosdoener wat betreft de krasjes op de vloer. Als je bijvoorbeeld met de stoel over de vloer schuift dan heb je al kans op schade. Gelukkig valt hier wel wat tegen te doen! Als de stoel poten heeft dan kun je hier viltjes onder plakken. Zulke stukjes vilt kun je bij veel verschillende winkels kopen. Bovendien zijn ze in verschillende vormen en formaten verkrijgbaar, waardoor je ze vaak niet bij hoeft te knippen. Als je een bureaustoel gebruikt dan is hier tevens wat tegen te doen, want de wielen van deze stoelen brengen ook vaak schade aan de vloer. Je zou een plastic vloerbeschermer kunnen aanschaffen waarop je de bureaustoel plaatst, dit werkt dus als een tussenlaag tussen de vloer en de stoel. Je zou tevens zachte wielen uit de collectie stoelwielen van Zwenkwielen kunnen aanschaffen, deze kun je onder de bureaustoel plaatsen en leveren geen schade aan de vloer.

Schoenen uit!

Naast de meubels in jouw woning kunnen schoenen ook krasjes op de vloer aanbrengen. Dit komt doordat er steentjes en/of zand in de zool blijven zitten wat schuurt over de vloer tijdens het lopen. Hierdoor slijt de vloer en gaat het uiteindelijk helaas kapot. Daarom is het dus beter om op je sokken of blote voeten te lopen als je binnen bent. Met schoenen aan kan wel, maar zorg er dan voor dat de zool helemaal schoon is. Als je naaldhakken draagt dan is het sowieso onverstandig om in huis deze te dragen, aangezien de vloer extra vatbaar is voor beschadigingen bij deze hakken.

Olijfolie

Is het toch voorgekomen dat de vloer beschadigd is geraakt door het een en ander, wees dan niet bang. Er zijn genoeg middeltjes die zulke beschadigingen kunnen wegwerken, waaronder olijfolie. Dat had je misschien niet verwacht, maar doordat olijfolie heel vettig is kan het kleurverschillen veroorzaakt door krasjes wegwerken. Ditzelfde resultaat kan je overigens ook bereiken met bijenwas en houtolie, het is dus maar net wat je in huis hebt. Daarnaast zijn er nog veel meer middeltjes die helpen bij het wegwerken van beschadigingen aan de vloer, waaronder stiften en vullers.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie