Hoe we de man aan de bum bag krijgen

Donderdag 29-08-2019
DOKKUM - Sinds de man ook aan de tas is, leven ontwerpers van tassen zich ook uit op mannelijk design. De heuptas heeft echter nog wel een slag te slaan. Is de man al aan de bum bag? 

Heuptasjes zijn er in alle kleuren, modellen en van heel veel merken. Voor elk wat wils zou je denken. Toch wordt deze fanny pack, zoals de heuptas ook wel genoemd wordt, vooral geassocieerd met vrouwen. Heuptasje dames, scoort hoog op social media. Je ziet de tas op de catwalk, gedragen door vrouwelijke modellen. Hoe zit het nou met de boys?

Goed! Sinds er een foto rondging op Instagram waarop Leonardo DiCaprio, toch niet de eerste de beste, met een heuptas is gesignaleerd, mag ook de man aan het heuptasje.

Belt bag, Bum bag, Fanny pack, heuptas

Dan noemen we deze maar direct belt bag of bum bag. Klinkt stoerder en trekt de heren eerder over de streep. En daarmee is het eerder oubollige tasje een fashionable accessoire geworden. En die wil iedereen hebben. Ook de kerels. Hoe je deze dan draagt? We geven een aantal suggesties

Heup

Je draagt de tas op je heup. Als een riem, dus als belt bag. Je kunt er je sleutels, smartphone en portemonnee in kwijt. Die draag je dus niet langer in een broekzak of kontzak. Staat wel zo netjes.

Rug

Je draagt de tas cross-body en zwiept deze dan op je rug. Dan is het als een kleine rugzak. Een mini-backpack, zeg maar. Draag deze lekker hoog, dan is het echt een fashion item.

Schouder

Als je de heuptas als schoudertas draagt, houd je deze net onder je borst. Dus niet op de heup, want dan sla je de plank mis.

Taille

Draag de fanny pack in je taille. Gewoon over een colbert of een grote trui. Ja, mannen, jullie ook!

Smartphone uit de kontzak, ziet er niet uit!

De voordelen van het heuptasje moge duidelijk zijn. Je hebt je handen vrij en er kan gewoon veel in. Het betekent voor mannen vooral dat ze niet langer een pen in een borstzakje van een overhemd dragen. Daar gaat dat hemd maar lelijk van hangen. En dat de smartphone niet langer in de kontzak of broekzak zit want dat ziet er echt niet uit! In de kontzak dragen? Dan vraag je om moeilijkheden. Zakkenrollers weten daar namelijk wel raad mee.

Dus heren: ga voor de bom bag kies er 1 van Herschel of Cowboysbag of 1 van de vele andere merken. Draag deze met flair en stop er al je gadgets en andere noodzakelijke spullen in als je op stap gaat. Kies voor een mooi leren model of een kleur die bij je outfit past. Of je nu in een kostuum naar je werk gaat, in een jeans met je vrienden op stap of in een stoere outfit gaat sporten. De heuptas kan altijd.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie