Homofilie ‘Praat er maar niet over’

Maandag 21-10-2019
Waar:
Dokkum
Wanneer:
Dinsdag 29-10-2019
Teus Dorrepaal, Statenlid voor het CDA in Fryslân, wil er juist wel over praten. Daarom komt hij dinsdagavond 29 oktober naar Dokkum. Hij komt om met mensen te delen wat het verzwijgen van zijn ‘anders zijn’ in zijn leven voor gevolgen had. Ook wil Teus Dorrepaal mensen uitdagen en toerusten om er net zoals hij er wel over te praten. Daarvoor koos hij voor een aanpak, die je heel direct meeneemt in zijn anders geaard zijn.

Hij schreef een aangrijpend boek waarin hij in de hoofdpersoon, Mart van Buren, zijn ervaringen van ‘gelovig zijn’ en ‘anders zijn’ vertelt. Als Mart van Buren op school wordt uitgescholden voor ‘homo’, moet hij de betekenis van dat woord opzoeken in een woordenboek. Een tijdje later vertelt hij aan zijn ouders dat hij ook zo is, dat hij ‘anders is’. Daar moet verder maar niet over gesproken worden, vinden ze. Bovendien moet hij zich laten behandelen door een arts in Amsterdam. Gaandeweg ontdekt Mart dat hij zichzelf niet meer kan ontkennen. Het is het begin van een eenzame strijd.

Is er voor hem als gelovig mens een begaanbare weg te vinden? Hoe kan hij de keuzes waar hij voor staat verantwoorden voor God en mensen? Een aangrijpend verhaal over de strijd tussen wat in je leeft en hoe je voor God en mensen wilt zijn. Een strijd tussen eenzaamheid en liefde. Een ieder voor het thema homosexualiteit daarin gelovig een weg vinden belangstelling heeft, is van harte welkom op dinsdag 29 oktober, om 20.00 uur, in het Martinushuis van de Grote Kerk, Markt 2, Dokkum. De avond is deel van het winterprogramma Vorming en Toerusting van de Protestantse Kerk Dokkum-Aalsum-Wetsens.

De toegang is gratis.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie