Honderd procent doorstroming eerste en tweede divisie T&G Dokkum · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Honderd procent doorstroming eerste en tweede divisie T&G Dokkum

maandag 18 maart 2019

Op zaterdag 16 maart was de tweede landelijke kwalificatiewedstrijd van de eerste divisie in Harlingen en op zondag 17 maart de landelijke kwartfinale van de tweede divisie. Namens Turn- en Gymsport Dokkum turnden Nine Postma, Fenna Hoekstra en Thirza Scherjon dit weekend.

Nine deed op zaterdag mee in de categorie instap N1. Ze begon de wedstrijd met helaas twee vallen van de balk. Ze herpakte zich op de vloer, waar ze met een mooie oefening vooruitgang in de netheid heeft laten zien. Vervolgens turnde ze zich op het onderdeel sprong naar het hoogste cijfer van haar categorie met een 13.600! Het laatste onderdeel was de rekstok, waar ze met een mooie score van 13.067 vierde werd. Nine werd erg knap vijfde in het eindklassement. Over beide wedstrijden stroomt Nine als vijfde door naar de landelijke halve finale die op 11 mei in Varsseveld zal plaatsvinden.

Fenna turnde zondag in de categorie jeugd 1 N3. Ze begon op het onderdeel balk, waar de zenuwen zichtbaar aanwezig waren. Ze herpakte zich met een mooie vloeroefening en ook de sprong ging goed. Aan de brug haalde ze met een mooie score van 13.833 punten de vijfde plek. In het eindklassement werd Fenna tiende en daarmee is ze door naar de halve finale.

Thirza turnde tevens op zondag, in de categorie jeugd 2 D. Zij begon de wedstrijd heel goed met een mooie half in – heel uit op de sprong. Ze haalde hier een mooie score van 11.600. Op de brug maakte ze in het begin een foutje, maar ze maakte de oefening goed af. Op de balk liep ze punten mis in de D-score, maar wist de hele oefening te blijven staan. Thirza sloot de wedstrijd goed af met een mooie vloeroefening, waarop ze zesde werd. Thirza eindigde op de vijftiende plaats en stroomt tevens door naar de halve finale.

Sterre Verhulst turnde op zaterdag 9 maart al haar kwartfinale in Hardenberg namens GV Leeuwarden en Turn- en Gymsport Dokkum. Dit deed zij in de categorie pupil 1 N2. Zij wist zich met een knappe zesde plek te plaatsen voor de halve finale.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00