VIDEO: Honderden bezoekers bij Open Dag RTV NOF

Zaterdag 02-06-2018
DE WESTEREEN - De Open Dag van Streekomroep RTV NOF is zaterdag een groot succes geworden. Over de gehele dag kwamen enkele honderden belangstellenden een bezoekje brengen aan de studio en vrijwilligers in De Westereen. Daar kreeg jong en oud een kijkje in de keuken op het gebied van radio, televisie en online-media. ‘Meer dan tevreden, wat een opkomst’, zei Lammert Brouwer na afloop namens de werkgroep die de dag organiseerde. 

De Open Dag ging van start toen Willem Kooistra en Bauke Schaafsma (bekend van het tv-programma Foarút oer de As mei de Handel) een deur vol met ballonnen doorprikte. Zij kregen vervolgens een rondleiding langs de studio, redactie en het technische hart van RTV NOF.

‘Een omroep als RTV NOF kan helpen in de promotie van dit gebied, zo kunnen we bijvoorbeeld Dantumadiel nog beter op de kaart zetten’, vertelde burgemeester Klaas Agricola in de uitzending van de Weekend Nieuwsshow. De burgervader had lof over de mix van vrijwilligers en publiek van RTV NOF. ‘Jong en oud zijn vertegenwoordigd, de omroep voorziet duidelijk in een behoefte’, aldus Agricola.

Dat bleek ook uit het hoge aantal bezoekers die op de Open Dag afkwamen. Zij konden een kijkje nemen bij het live radio programma, kregen uitleg over de webredactie en het opnemen en monteren van video’s.  ‘Interessant om nu eens te kijken waar de programma’s en kabelkrant gemaakt worden’, vertelde een van de bezoekers.

Ook waren er diverse bezoekers die zo enthousiast werden van wat er bij RTV NOF te doen is dat ze zich aan hebben gemeld als nieuwe vrijwilliger. Tijdens de Open Dag waren er zeer geslaagde optredens van Gaatze Bosma en Griet Wiersma. Toen om 17.00 de deuren voor het publiek dicht gingen werd de dag voor de vrijwilligers van RTV NOF afgesloten met een vrijwilligers-barbecue.

Mensen met interesse in een vrijwilligersfunctie bij de streekomroep kunnen altijd contact zoeken via een e-mail aan: vacatures@rtvnof.nl voor meer informatie of een boodschap achterlaten via telefoonnummer: 0511-441202. Naast actieve vrijwilligers zoekt de Streekomroep RTV NOF ook mensen die ambitie hebben om aansturing te geven aan de diverse teams of willen ondersteunen in de algehele organisatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 terug naar overzicht
Honderden bezoekers bij Open Dag RTV NOFOpening door Willem Kooistra en Bauke SchaafsmaJong talent mocht oefenen voor de cameraGriet Wiersma verzorgde een optreden bij RTV NOFGaatze Bosma bracht sfeer tijdens Open Dag RTV NOF
© Foto's: Koos Scherjon / Peter Tromp / Meint de Vries


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie