Illustere Figuren komende vier jaar in Friese Kunstinfrastructuur  · Foto('s): Illustere Figuren
  Illustere Figuren

Illustere Figuren komende vier jaar in Friese Kunstinfrastructuur 

donderdag 09 juli 2020

FRYSLAN – De komende vier jaar, 2021-2024, behoort het noordelijk theatercollectief Illustere Figuren tot de Friese Kunstinfrastructuur. De beoordelingscommissie noemde het collectief ‘een aanwinst voor de Friese infrastructuur’.

De groep theatermakers die sinds 2013 voorstellingen maakt, had voor het eerst een aanvraag voor meerjarige subsidie gedaan. De jaarlijkse 80.000 euro van Provincie Fryslân geeft Illustere Figuren een basis voor het maken van de beoogde voorstellingen waarin zij veerkracht en een positief mensbeeld centraal stellen en geeft hen de kans om verder te professionaliseren. 

Het programma bestaat onder andere uit; Outsourcing of de kunst van het uitbesteden, een voorstelling over in hoeverre een creatief proces uitbesteed kan worden. In India is inmiddels een outcoursingsbedrijf het script aan het schrijven. De echte lord of the flies, over een ontdekkingstocht naar ons eigen handelen in een benarde situatie; hoe weerbarstig is ons eigen moraal in de praktijk? En De Thuistribune, een voorstelling over hoe een van de makers zijn liefdes voetbal en theater in het dagelijks leven bij elkaar poogt te brengen. Ook wordt er een internationale voorstelling aan het onvermoeibare doorzettingsvermogen van de in Dokkum vermoorde Sint Bonifatius gewijd.

In het kader van sociale duurzaamheid introduceert het collectief de Illustere Aanhang. Een officiële achterban, bestaande uit een afspiegeling van de maatschappij, met een mix van mensen die nog nooit de binnenkant van een schouwburg hebben gezien en regulier theaterpubliek. De Illustere Aanhang fungeert tijdens het ontwikkelingsproces van voorstellingen tot officieel klankbord. Zo worden er café-avonden georganiseerd om thema’s en inhoud te bespreken.

Een link naar het rapport van de beoordelingscommissie: https://bit.ly/2ZB3QVa. Illustere Figuren is te vinden als nummer 13 op pagina 106.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?