Inschrijven Dokkumer Grachtzwemmen tot en met vrijdag mogelijk

Donderdag 06-09-2018
DOKKUM - Deelnemers kunnen zich nog tot en met vrijdag 7 september inschrijven om op zondag 9 september, tijdens de Admiraliteitsdagen, in de grachten van Dokkum te zwemmen. Ze kunnen zich inschrijven voor twee afstanden: 500 meter of de nautische mijl (1852 meter). Inschrijven kan op www.dokkumergrachtzwemmen.nl. De gehele opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel; de Kinderen van de Voedselbank in de regio.

Tijdens de tocht ‘De Nautische Mijl van Dokkum’ zwemmen de deelnemers vanaf 13:45 uur een nautische mijl, 1852 meter, om het noordelijke deel van de eeuwenoude Dokkumer bolwerken. Op dezelfde dag kan er vanaf 11:15 uur onder de noemer ‘Het Keerpunt van Dokkum’ een rondje gezwommen worden van 500 meter in het Grootdiep. Aan beide evenementen mogen recreatieve deelnemers meedoen. Wedstrijdzwemmers kunnen De Nautische Mijl ook als officiële wedstrijd zwemmen. De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) erkent De Nautische Mijl als een officiële wedstrijd en heeft hem opgenomen in de NOWW, de kalender voor open water zwemwedstrijden. De waterkwaliteit is goed bevonden door Wetterskip Fryslan.

Hellinghûs

De tocht start ook dit jaar bij het Hellinghuis. Peter Horsthuis, voorzitter van zwemvereniging De Granaet: ‘Vorig jaar was deze startplek een succes, we zijn heel blij dat we dit jaar weer gebruik kunnen maken van het terrein rond het Hellinghuis. De start en finish zijn goed zichtbaar voor het publiek. Dat geeft nog meer allure aan de evenementen. Carina Roemers zal ’s middags het evenement presenteren.

Kinderen van de voedselbank

De gehele opbrengst van dit evenement zal ten goede komen aan de Kinderen van de Voedselbank. Zij hebben gekozen voor een goed doel in de eigen omgeving: Stichting Kinderen van de Voedselbank is opgezet door een aantal vrijwilligers. Zij zet zich in om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland tegen te gaan, voor kinderen waarvan de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank

Groot succes

Zwemvereniging De Granaet en Lionsclub Dokkum-Bonifatius organiseren voor de vierde keer het grachtzwemmen in Dokkum. Martijn Möllers, lid van Lionsclub Dokkum-Bonifatius: ‘Vorig jaar deden in totaal 137 mensen mee aan het grachtzwemmen en kregen we weer veel enthousiaste reacties van deelnemers, de organisatie van de Admiraliteitsdagen en de toeschouwers. Bovendien hebben we meer dan €3.300 opgehaald voor het goede doel Stichting Semmy, dus alle reden om er dit jaar nóg weer een mooier evenement van te maken!’

terug naar overzicht

© Foto's: Tim Groeneveld

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie