Installatie gemeenteraad en bestuur Noardeast-Fryslân

Woensdag 02-01-2019
KOLLUM - Woensdagavond 2 januari was in de raadszaal van Kollum de installatie van de nieuwe gemeenteraadsleden van de gemeente Noardeast-Fryslân. Waarnemend burgemeester Hayo Apotheker benoemde in de drukbezochte vergadering tevens de griffiers en ook werd het reglement van Order van de Raad vastgesteld. Ook werden de wethouders met meerderheid van stemmen benoemd en deden wethouders Boerema, De Graaf, Hanemaaijer, Berends en De Vries de eed.

De vergadering (die live te volgen was via RTV NOF) begon met de presentatie van het nieuwe gemeentewapen. De gemeente Noardeast-Fryslân is op 1 januari 2019 ontstaan uit de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. In het wapen van de nieuwe gemeente zijn de wapens van deze drie gemeenten verwerkt.

Na afloop van deze eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeente was er gelegenheid de nieuwe bestuurders en raadsleden te feliciteren en veel succes te wensen.

terug naar overzicht
Installatie gemeenteraad en bestuur Noardeast-FryslânInstallatie gemeenteraad en bestuur Noardeast-FryslânMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie