Interne competitie DTK weer van start

Maandag 09-09-2019
DOKKUM - De individuele competitie van schaakclub De Twee Kastelen is weer van start. Titelfavoriet is Jeroen Weggen, die de laatste vijf jaar kampioen van DTK werd. Maar de 16-jarige Sven Broersma komt er ook aan. Sven is Fries jeugdkampioen schaken en werd vorig seizoen 3e in de eindrangschikking.

De eerste ronde speelt traditiegetrouw de onderste helft van de ranglijst van vorig jaar met wit, tegen de bovenste helft met zwart. Meestal levert dit een reeks overwinningen voor de zwartspelers op, maar af en toe zit er een verrassing tussen. Jeroen Weggen had in de moeite opening met René Wijnstra, maar in het middenspel nam Weggen het initiatief over, won een paar pionnen en daarmee de partij. Ook Derk Schuttel, vorig jaar 2e, won eigenlijk op routine tegen Rick Weggen een paar pionnen en daarmee de partij. Jan van Paassen had weinig moeite met Lieuwe van der Veen. Jacob Spijkerman kwam in een Siciliaan in de knoei met zijn stukken op de c-lijn, waardoor opponent Wiebe van der Velde grof materiaal en daarmee de partij kon winnen.

Sven Broersma stond lange tijd beter tegen Jan Bergmans, maar hij liet de toren en dame van Bergmans binnenkomen op de 7e rij waarmee laatstgenoemde remise door zetherhaling af kon dwingen. Ten slotte de enige echte verrassing van de avond – Siep Postma speelde een prima partij tegen Bartele Bosma, offerde fraai een stuk op f6 en kon zo een dodelijke aanval opzetten.

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie