Interpellatiedebat over Waaksma in Dongeradeel · Foto('s): 

Interpellatiedebat over Waaksma in Dongeradeel

dinsdag 06 juni 2017

De fracties van VVD en Dongeradeel Sociaal hebben een interpellatiedebat met wethouder Pytsje de Graaf aangevraagd over de aanbesteding van de mobiliteitscentrale in Noordoost-Fryslân. Dit naar aanleiding van de uitspraak van de rechter eind vorige week over taxibedrijf Waaksma.

Vanwege de fouten die in de aanbesteding gemaakt zijn, hebben de betrokken gemeentes inmiddels besloten de aanbesteding opnieuw te doen. De fracties van VVD en Dongeradeel Sociaal willen onder andere weten wat de financiële consequenties van die nieuwe aanbesteding zijn en wat de risico’s zijn van schadeclaims door de bedrijven die de aanbesteding in eerste instantie gegund hadden gekregen.

Daarnaast willen zij De Graaf bevragen op haar rol en functioneren in deze hele zaak. De Graaf is niet alleen vervoerswethouder in Dongeradeel, zij is ook verantwoordelijk wethouder voor Netwerk Noordoost, het samenwerkingsverband van gemeentes in Noordoost-Fryslân die de mobiliteitscentrale willen starten. Het interpellatiedebat is aangevraagd voor de raadsvergadering van 29 juni.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?