Invicta/Frigro 1 delft het onderspit tegen DTS 1 · Foto('s): Sake Beerstra

Invicta/Frigro 1 delft het onderspit tegen DTS 1

zondag 27 september 2020

SURHUIZUM – Op zaterdag 26 september stond er een heuse derby op de planning. De Oranjehemden moesten het op gaan nemen tegen de selectie van het eerste team van DTS. Deze strijd werd gevoerd in Surhuizum onder leiding van scheidsrechter G. Keuning en ging om 15.30 van start.

Er kan niet omheen gedraaid worden, de Pruttelpotformatie begon deze wedstrijd niet goed. De stand was na 5 minuten al 3-0. DTS maakte er een letterlijke strijd van door wild en fysiek te spelen. Invicta/Frigro ging hier, tegen waarschuwing van Coach Johan in, volledig in mee. Hierdoor kwamen de Oranjehemden niet aan hun eigen spel toe. Dit was precies wat DTS graag wilde. Na een kwartier spelen had DTS de score uitgebreid naar een gat van 5 doelpunten, namelijk 7-2.

Dichterbij komen bleek voor Invicta/Frigro een erg lastige opgave te zijn. Toch lukte het middels een strategische wissel van Coach Johan om het gaatje iets te dichten en er 8-6 van te maken. Toch kon de Pruttelpotformatie het niet volhouden om bij te blijven en liep DTS weer uit naar 10-6. Met een stand van 11-7 gingen beide teams naar de kleedkamers om daar te bespreken hoe ze de rest van de wedstrijd zouden moeten spelen.

Na de pauze ging DTS weer vrolijk verder met scoren en maakten er al snel 13-7 van. Toch leek de toespraak van Coach Johan in de rust te werken, want de stand werd nogmaals teruggebracht naar een verschil van 2 doelpunten (14-12). Met een spannende stand van 15-14 vroeg Coach Johan een tactische time-out aan. Hierna maakte DTS echter al snel 16-14. De Oranjehemden hadden het nog niet opgegeven en wisten weer een verschil van 1 te creëren. Nog een paar minuten te gaan en met een stand van 16-15 was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld.

De bal was in handen van de aanval van Invicta/Frigro en die was vastberaden er gelijkspel uit te halen. Na een aantal mooie kansen lukte het helaas niet om de stand gelijk te trekken. De verdediging moest nu meer risico nemen om de bal terug te veroveren. Eenmaal met succes dus de bal ging nog een keer naar het andere vak. Nog anderhalve minuut om die ene punt mee terug naar Kollum te nemen. Deze poging was helaas ook tevergeefs. De verdediging probeerde nogmaals de bal in handen te krijgen door veel risico te nemen. Dit resulteerde in nog een doelpunt van DTS.

De eindstand was, na een harde en onrustige wedstrijd, 17-15 in het voordeel van DTS. Door de matige eerste helft moest Invicta/Frigro de gehele wedstrijd achter de feiten aan lopen wat uiteindelijk funest was voor de spelers in oranje. Ondanks dat er erg veel publiek aanwezig was, mocht het helaas niet zo zijn voor Invicta/Frigro. Publiek hartstikke bedankt voor het supporten! Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen Joure 1. Deze wedstrijd zal wederom om 15.30 gespeeld worden. Ook hierbij hopen wij weer dat er veel publiek aanwezig zal zijn. U bent van harte welkom op sportpark Baensein te Kollum!

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00