Invicta/Frigro 1 verliest derby van Harkema 1

Zondag 16-09-2018
KOLLUM - Zaterdag 15 september was alweer de tweede competitiedag. Vandaag mocht de Pruttelpot formatie het opnemen tegen Harkema 1. Uit voorgaande wedstrijden wisten ze dat het geen makkelijke pot zou gaan worden, maar dat ze echt alles moesten geven om Harkema te verslaan.

Om 15.30 floot scheidsrechter de heer K.M Houtstra af om te beginnen. In de aanval begonnen Jesse van Manen, Alex Visser, Sanne van der Meulen en Elisa Zijlstra. De verdediging bestond uit Wytze van Santen, Gerben de Vries, Jenny Nicolai en Silva van der Laan. De eerste paar aanvallen wisten Invicta/Frigro 1 en Harkema 1 beide niet te scoren. Toch was het na minuut 3 Jesse van Manen die als eerste de korf wist te raken. Maar al snel volgde Harkema door snel achter elkaar scoren en de stand op 1-3 te zetten. Dit zinde de oranjehemden niet, gelukkig wist Elisa Zijlstra via een mooi afstandsschot de stand op 2-3 te zetten.

Hierop volgde een mindere fase van de oranjehemden, Harkema wist hier van de profiteren en zette de stand op een 4-9 voorsprong en hiermee gingen ze de rust in. Tweede helft stapten ze weer met goede moed het veld in, met twee wissels. Helaas was het Harkema die als eerst na rust de korf wist te vinden, 4-12. De Pruttelpot formatie wist veel kansen te creëren maar de bal wilde niet door het de gele korf heen, waardoor ze steeds pech hadden.

Ook zat het fysieke spel van Harkema niet mee, spelers van Invicta werden een aantal keer naar de grond gehaald. Uiteindelijk wisten toch Elisa Zijlstra, Silva van der Laan en Gerben de Vries het gat toch een beetje kleiner te maken. Waardoor ze hebben verloren met een eindstand van 10-14. Volgende week (22-09) staat er voor een uitwedstrijd op het programma, dit maal tegen NQl 1 uit Burdaard wederom om 15.30 uur.

terug naar overzicht
Invicta/Frigro 1 verliest derby van Harkema 1Invicta/Frigro 1 verliest derby van Harkema 1Foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie