Inwoners Noordoost Fryslân kopen vaker en duurdere jassen · Foto('s): 

Inwoners Noordoost Fryslân kopen vaker en duurdere jassen

woensdag 13 maart 2019

Consumenten in Noordoost Fryslân kopen vaker jassen online in vergelijking met hun provinciegenoten in het noorden. Ze kopen niet alleen vaker, maar ook duurdere jassen. Al jaren wordt het koopgedrag van consumenten uit Noordoost Fryslân onderzocht, maar het is voor het eerst dat er cijfers over specifieke zaken beschikbaar zijn. Opvallend is bovendien dat Noordoost-Friezen bereid zijn meer te besteden aan de aanschaf van een nieuwe jas dan Friezen in de provincie.

De cijfers over het kopen van jassen in Noordoost Fryslân zijn afkomstig van Jas.nl, een online vergelijker voor allerlei soorten jassen in Nederland.

Vaker een jas kopen

In vergelijking met provincies als Groningen en Drenthe, koopt men in Noordoost Fryslân vaker een jas. Terwijl een jas in Groningen gemiddeld drie jaar meegaat, is dat in Noordoost Fryslân slechts twee jaar. Dat stelt Lisanne Ploeger, oprichter en eigenaar van Jas.nl.

“Men verandert in de regio wel vaker van jas, maar dat komt ook doordat het algehele bestedingspatroon in Noordoost Fryslân wat verschilt van de rest van de regio. Men koopt liever geen tweedehands jas, omdat deze korter meegaan. Als de jas niet meer aan de wensen voldoet, koopt men liever een nieuwe. Dat gebeurt bovendien ook steeds vaker online”, stelt Ploeger.

Ook steeds duurdere jassen

Consumenten uit Noordoost Fryslân kopen niet alleen vaker een jas, maar ze zijn ook bereid meer uit te geven aan een kwalitatief goede jas. Dat komt doordat het inkomen in de regio de afgelopen jaren flink gestegen is, waardoor consumenten meer te besteden hebben. Uit cijfers van Jas.nl blijkt dat er de afgelopen jaren steeds meer consumenten duurdere jassen hebben aangeschaft. Dat terwijl een jas in Noordoost Fryslân gemiddeld twee jaar mee gaat.

De cijfers van Jas.nl zijn gebaseerd op de voormalige website Winterjassen.com. Winterjassen.com heeft zo’n 500.000 bezoekers per maand, waardoor het koopgedrag van de consumenten in kaart gebracht kon worden. Er zijn diverse verschillen per regio. Zo ligt de aanschaf van jassen in het algemeen lager in de rest van Friesland, dan in de regio Noordoost Fryslân.

Langere levensduur en meer gemak

Het online bestellen van een jas wordt ook steeds laagdrempeliger. Een nieuwe jas gaat veel langer mee. Dat is een belangrijke factor voor consumenten in Noordoost Fryslân om een nieuwe jas te kopen.

Bovendien kan het bestellen gemakkelijk online. “Consumenten in Noordoost Fryslân bestellen het liefst een jas op afstand. Dat is eenvoudiger, want je hoeft er de deur niet meer voor uit. Men verkiest vaak ook een nieuwe jas boven tweedehands jassen, mede door het veranderende bestedingspatroon. Bovendien doen de Noordoost-Friezen liever alles in één keer goed. Dan kan de jas weer een paar jaar mee.”

Over Jas.nl

Jas.nl is de nieuwe naam voor Winterjassen.com. Het onderzoek werd gehouden in het afgelopen jaar. Eigenaar Lisanne Ploeger van Winterjassen.com besloot onlangs verschillende jassensites samen te bundelen in een nieuwe site genaamd Jas.nl. De cijfers van Jas.nl zijn volledig onafhankelijk, omdat geen enkele opgenomen webwinkel betaalt om als eerste in de zoekresultaten opgenomen te zijn. Daardoor kunnen consumenten volledig onafhankelijk jassen vergelijken. Er zijn jassen beschikbaar voor zowel het middensegment als het hogere segment.

Gebruik van filters

Jas.nl is een website waar consumenten gebruik kunnen maken van verschillende filters. Om die reden heeft de website het koopgedrag van haar bezoekers goed kunnen analyseren. De zoekfunctie wordt bovendien gebruikt voor een groot aantal filters, zodat consumenten op een eenvoudige manier de meest geschikte jas kunnen vinden.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?