Jaaragenda 2019 Noord-Friese Winkeltjesroute

Donderdag 17-01-2019
NOARDEAST-FRYSLÂN - De jaaragenda van de Noord-Friese Winkeltjesroute is bekend. In 2019 is er elke laatste zaterdag van de maand Winkeltjesroute. Dit houdt in dat alle winkeltjes en ateliers van de plattelandsroute op die zaterdagen gezamenlijk geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur. 

De eerste Winkeltjesroute vindt plaats op zaterdag 26 januari. Bovendien zijn alle deelnemers elke donderdagmiddag gezamenlijk geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Buiten de winkeltjesroute hebben de winkels en ateliers ook hun eigen openingstijden. Alle openingstijden staan vermeld op de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

De Noord-Friese Winkeltjesroute is een samenwerkingsverband tussen veertien winkeliers en atelierhouders op het platteland van de gemeente Noardeast-Fryslân. Het aanbod in de winkels en ateliers varieert van brocante, tweedehands goed en vintagekleding tot servies, mode, bloemen, kaarsen, glasmozaïek, glaskunst, ambachtelijk linnengoed, woonaccessoires en landelijke cadeauartikelen. Bij de ateliers kan men de kunstenaar aan het werk zien en workshops volgen in: kaarsen maken, brocante pimpen, mozaïeken en bloemschikken. Vanaf eind april is de kerk in Lichtaard vast onderdeel van de winkeltjesroute. Hier wordt elke maand werk geëxposeerd van lokale kunstenaars.

De winkels en ateliers die verbonden zijn aan de route, bevinden zich in de volgende plaatsen:
Hiaure: Sneupzolder De Terp
Holwerd: Wagenborg Plaza
Wierum: Glasschitteringen
Oosternijkerk: Atelier Nunique
Morra: Sathe 1772
Reitsum: Bij De Pastorie Pools aardewerk en Brocante
Ferwert: Kadowinkel Ter Stêd en Outdoor Mozaïek Gallery
Hallum: Bonte Blikvanger
Burdaard: Kaarsenmakerij JoHpie, Bloemen Doorn Roosje en By Tooske Thus
Blije: Atelier Kleine-Lijn en Foarinoar Vintagekleding en Brocante.

De Winkeltjesroute strekt zich uit over een gebied van ca. 60 km en leent zich bijzonder goed voor een uitje met vriendinnen, collega’s of familie, al dan niet op de fiets of e-bike. Onderweg is het genieten van de kleine en bijzondere (terp-)dorpjes en vergezichten die het platteland typeren. Op de route kan men op verschillende adresjes pauzeren voor een kopje koffie of lunch. Let op: buiten het seizoen zijn sommige lunchadressen gesloten en in december geen winkeltjesroute. In verband met Koningsdag wordt in april de Winkeltjesroute een week eerder gehouden.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet niet de stempelkaart af te drukken. Bij elke winkel/atelier ontvangt u een stempel en bij een volle stempelkaart ontvangt u een leuke attentie.

terug naar overzicht
Ginnum
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-17:00 | De Simmer
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie