Jan Faber stagiair bij technische staf Buitenpost · Foto('s): Paul Loonstra
  Paul Loonstra

Jan Faber stagiair bij technische staf Buitenpost

vrijdag 11 juni 2021

BUITENPOST – Jan Faber (40) uit Leeuwarden is deze week begonnen als assistent-trainer bij de eerste selectie van VV Buitenpost. Hij loopt stage bij de Blauwkes voor zijn opleiding UEFA A. Samen met hoofdtrainer Willem Brouwer en de andere assistent-trainer Marcel Hiemstra vormt hij het trainerstrio.

Grijpskerk en AVC

“Ik ben 10 jaar hoofdtrainer geweest, onder andere bij Grijpskerk en als laatste club bij AVC uit Sexbierum. En nu dus assistent-trainer, dat is even schakelen maar gaat helemaal goed komen. Als een van de twee assistenten ga ik delen van de training verzorgen. Ik hoop te leren hoe het er bij een grotere club aan toegaat en vooral veel van Willem op te steken. Maar ik probeer ook echt wat bij te dragen”, vertelt de Leeuwarder, die in het dagelijks leven manager binnensportaccommodatie en horeca is bij bv Sport. Daarvoor was hij 16 jaar beroepsmilitair.

Hele dag appen

Jan is al fanatiek bezig met VV Buitenpost, net als de andere trainers. “Ik ben de hele dag aan het appen met Willem en Marcel”, lacht hij. “We zijn allemaal superenthousiast en gedreven.” Hij geeft aan te houden van de charme van voetbalverenigingen uit een dorp. “Ik ga nooit meer in de stad werken, dorpsclubs zijn me op het lijf geschreven. Buitenpost is ook een warme club en speelt bovendien op hoog niveau. De onderlinge binding, daar voel ik me goed bij. Je wint samen en je verliest samen. We gaan er wat moois van maken komend seizoen!”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio