Jan van Dijk volgend seizoen hoofdtrainer Harkema-Opeinde · Foto('s): Albert Schievink
  Albert Schievink

Jan van Dijk volgend seizoen hoofdtrainer Harkema-Opeinde

vrijdag 11 januari 2019

Jan van Dijk is het komend seizoen hoofdtrainer van Harkema-Opeinde. De 30-jarige inwoner van Oentsjerk tekende woensdagavond een contract dat hem voor het seizoen 2019/2020 verbindt aan de zaterdag vierdeklasser. Van Dijk is momenteel werkzaam bij het vlaggenschip van sportclub Kootstertille. Daarmee promoveerde hij een halfjaar geleden naar de vierde klasse. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Van Dijk een behoorlijk CV opgebouwd in de trainerswereld. Al op 19-jarige leeftijd begon zijn trainerscarrière bij de club uit zijn woonplaats; VC Trynwâlden. Hier was hij onder andere hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer bij het eerste zaterdagelftal. In 2014 verkaste de Oentsjerker naar Kootstertille, waar hij eerst een jaar jeugdtrainer was, om vervolgens vier seizoenen lang de hoofdmacht onder zijn hoede te nemen.

De aanstelling van Van Dijk kreeg gestalte zonder sollicitatieprocedure. Voor Van Dijk was dit één van de redenen waarom hij het komende jaar in Harkema werkzaam zal zijn. ,,Enkele spelers hadden mijn naam aangedragen. Persoonlijk vond ik dat erg leuk om te horen. Bij de gesprekken die vervolgens plaats hebben gevonden, was er absoluut sprake van een klik. Voetbal leeft bij Harkema-Opeinde. De club heeft haar zaakjes goed voor elkaar. De accommodatie is uitstekend en qua elftallen heeft de vereniging aardig spek op de botten. De afgelopen jaren ben ik als tegenstander vaak te gast geweest bij Harkema-Opeinde. Ik heb de sfeer bij de vereniging altijd als zeer positief ervaren”, zo vertelt Van Dijk.

Van Dijk – in het dagelijks leven werkzaam als Recruiter Onderwijs bij Kenonz in Gorredijk – is in het bezit van TCII en is na Allard van der Meer de op één na jongste hoofdtrainer uit de clubhistorie van Harkema-Opeinde. Op de foto ondertekent de oefenmeester (rechts) het contract. Links Joost van der Tuin namens de Technische Commissie van Harkema-Opeinde.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact