Je buitenproject verdient duurzaam hout · Foto('s): 

Je buitenproject verdient duurzaam hout

woensdag 11 september 2019

Als je bezig bent met een buitenklus als een schutting, vlonder, beschoeiing of tuinhuis, dan is alleen hoogwaardige tuinhout goed genoeg. Je wilt het immers in één keer perfect doen. Het beste hout voor je tuinproject, vind je tegen de scherpste prijzen bij Houthandelonline. Deze groothandel voor particulieren biedt het grootste assortiment tuinhout, zoals hardhout, Douglas, verduurzaamd tuinhout, Red Cedar en ander duurzaam hout. Ieder houtsoort is leverbaar in meerdere afmetingen en afwerkingen.

Het beste alternatief

Het goedkoopste alternatief voor duurzaam (hard)hout is geïmpregneerd grenenhout. Hiermee heb je voordelig tuinhout dat toch lang meegaat. Houthandelonline biedt een groot aanbod van dit houtsoort. Je kunt hierbij denken aan tuinplanken, tuinpalen, laten en regels, vlonderplanken, balken, afdeklatten, rabatdelen en nog veel meer. Ook de fraaie kant-en-klare geïmpregneerde naaldhouten tuinschermen zijn de moeite waard.

Douglashout: terecht populair?

Douglas Hout is nog altijd immens populair. En dat is niet voor niets. De roodbruine kern en het geelachtige spinthout veranderen langzaam in grijsblauw. In de buitenlucht en het zonlicht verkleuren de geelrode tot geelbruine tinten naar oranje, bruin en uiteindelijk blauwgrijs. Douglashout is bovendien duurzaam, het komt uit verantwoord beheerde bossen. Het douglas van Houthandelonline is afkomstig van één van Europa’s hardste naaldhoutboom, de douglasspar. Deze naaldboom groeit voornamelijk in West-Europa en Scandinavië. Omdat het steeds sterker en harder wordt, is het goed geschikt voor je veranda, vloer of andere belangrijke constructie.

Klasse met zwart Zweeds rabat

Zwart Zweeds rabat is er in meerdere uitvoeringen en uiteenlopende maten. De rabatplanken lopen taps toe en ze zijn horizontaal goed op elkaar te monteren dankzij het voorgezaagde profiel. D Naast het royale uiterlijk zorgt een constructie van rabat voor een uitstekende afvoer van regenwater en een goede bescherming tegen de wind. Het Zweeds rabat is te verkrijgen in de duurzaamheidsklasse 2 of 3 en in diverse afmetingen.

Uitgelicht: Red Cedar

Red Cedar verdient tevens de aandacht. Deze houtsoort uit Noord-Amerika en Canada is zachter dan Douglas of hardhout en toch geschikt voor buiten. De prachtige kleurnuances van lichtroze, lichtbruin en donkerbruin en het geringe gewicht zijn belangrijke voordelen. Ook Red Cedar wordt uiteindelijk grijs. Dankzij de duurzaamheid is impregneren niet nodig. Bovendien zijn spijkers en schroeven gemakkelijk aan te brengen en zijn ook zagen en lijmen geen probleem. 

Je buitenproject verdient duurzaam hout · Foto('s): 
  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact