Je hebt maar één leven, voeding kan daarbij preventief werken

Vrijdag 23-11-2018
DOKKUM - Een individueel Voeding- en Leefstijlplan kan ziektes voorkomen, voorkomen dat iemand medicijnen moet gebruiken en bijdragen aan een gelukkig leven. Als orthemoleculair voeding- en suppletietherapeut helpt Klazina Jellema van HealthCoachDokkum cliënten daarbij.

,,Meestal komen mensen bij mij wanneer er sprake is van lichamelijke klachten”, vertelt Klazina. ,,PDS, een te traag werkende schildklier, burn-out, hoog cholesterol en/of bloeddruk, overgangsklachten of diabetes type 2 zijn veel voorkomende klachten. Vaak geeft men aan van alles te hebben geprobeerd op het gebied van diëten, maar dat niets werkt. Bij HealthCoachDokkum gaan we de diepte in.

In het traject kijk ik: wat voor voeding kan jij goed verteren? Ik start met de cliënt met een Voeding- en Leefstijlplan voor individu of gezin. Daarnaast kunnen cliënten bij mij nog een Detoxplan of het sportvastentraject volgen. Dit hangt af van de hulpvraag.  Een individueel / Gezins Leefstijl en Voedingsplan bij Klazina moet niet gezien worden als een dieet. ,,Je kunt het beter zien als een cursus, aangepast op jouw persoon. Het gaat erom dat de client weet wat hij of zij de rest van zijn of haar leven kan blijven eten. Ook kijk ik naar hun persoonlijk bewegings-en sportvoorkeur. Uit eindelijk doen ze het allemaal zelf.”

Klazina haalt veel voldoening uit haar werk. ,,Soms zie je jonge mensen binnenstappen die totaal geen energie meer hebben en vastlopen. Wanneer zij hun levensstijl hebben aangepast gaan ze als totaal andere mensen weer naar buiten. Als mensen dan ook nog eens medicijnen hebben kunnen schrappen en hun levenskwaliteit omhoog brengen, dan geniet ik daar van.”

HealthCoachDokkum
Tel. 06 – 1126 1190
klazina@healthcoachdokkum.nl
www.healthcoachdokkum.nl

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie