Je kantoor klaarmaken voor de feestdagen

Zondag 16-12-2018
DE WESTEREEN - Kom je ’s morgens beneden, dan heeft de timer de lampjes in de kerstboom al aangezet. De slingers maken de kamer extra gezellig en het kerstster bloeit vrolijk. Je stapt in de auto, waar een mini-kerstboompje aan je spiegel hangt. Zet je de radio aan, dan schallen de kersthits door de auto. Eenmaal bij je kantoor wandel je vrolijk en goedgemutst naar binnen terwijl je ‘jingle bells’ neuriet. Tot je stilvalt. Want jouw kantoor is nog helemáál niet in de feeststemming. Tijd om ook jouw kantoor klaar te maken voor de feestdagen.

1.       Kijk wat kan en mag

Het is natuurlijk super als jij je kantoor compleet ombouwt om in kerstsfeer te komen. Maar misschien is je baas daar een stuk minder van gediend. En als er ook weleens klanten in je kantoor worden ontvangen is het misschien ook niet de bedoeling dat ze zich langs een veel te grote kerstboom moeten worstelen. Kijk dus eerst even wat kan en mag voor je jezelf helemaal uitleeft.

2. Een kerstboom in je kantoor

Zelfs als je de kerstsfeer een beetje rustig moet houden, mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Je kunt gewoon een mooi klein boompje in kantoor zetten. Mag je echt niet groot uitpakken, of heb je een klein kantoor, dan ga je gewoon voor een miniboompje. Je hebt hele leuke mini-kerstboompjes in pot. En anders ga je gewoon voor een kitscherig nep-exemplaar. Wat leuke lampjes en slingertjes erin en voila: de kerstsfeer begint al te komen.

3. Kerst aan de muur

De muren van je kantoor kun je altijd versieren in kerstsfeer. Ga je all-out en leef je je helemaal uit met de kerst? Dan ga je voor een lampjesgordijn, slingers of boa’s om sfeer te maken. Moet je het rustig houden, of komen er klanten in je kantoor, dan ga je voor iets rustigere kerstversiering. Bijvoorbeeld voor een mooie plaat van de kerstman of slechts enkele kleine kerstdecoraties aan de wand. Je vindt alles wat je nodig hebt aan kerstdecoraties bij de Kwantum, waar je heel voordelig kunt halen wat je wilt hebben voor in je kantoor.

4. Kerstsfeer op je bureau

De kerstsfeer komt natuurlijk niet echt los als je bureau er nog saai en grijs uitziet. Ruim je bureau eerst zo netjes mogelijk op. Zet er dan wat leuke kerstversiering neer. Een strook lampjes achter je beeldscherm langs bijvoorbeeld. Of een leuke kerstman of sneeuwbal op de hoek. Je kunt natuurlijk ook een mooi kerststukje neerzetten. Wat kunstsneeuw, een kerststalletje of wat huisjes van een kerstdorp zijn ook erg gezellig op je bureau.

5. Kerstgrapjes op kantoor

Natuurlijk is de kerst ook een gelegenheid om grapjes uit de halen met collega’s. Kunnen jullie goed met elkaar overweg en heeft iedereen genoeg gevoel voor humor? Dit zijn leuke kerstgrapjes:

  • Pak iemands computer, muis en toetsenbord in als cadeau
  • Pak iemand hele bureau in met grote dozen
  • Geef iemand een melige koffiekom of vlinderdas als kerstcadeautje
  • Deel flauwe kerstkaarten uit
  • Geef iedereen een maffe kersttrui of kerstmuts
 

Tussen sinterklaas en de kerstdagen zit altijd een rustige periode. Dit is de ideale tijd om alvast naar kerst toe te werken. En of jouw baas nou dol is op de feestdagen of er niets van moet hebben: met deze tips kun je in elk geval je kantoor klaar maken voor de feestdagen. Merry Christmas!

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie