Jelle Boerema al dertig jaar voorzitter FVVK

Dinsdag 13-11-2018
KOLLUM - Deze week vierde de Federatie Voetbalverenigingen Kollumerland (FVVK) haar 30-jarig jubileum. In 1988 is voor de eerste keer begonnen met de organisatie van dit zaalvoetbaltoernooi.

De FVVK is een samenwerkingsverband van de vier voetbalverenigingen in Kollumerland (vv Friese Boys, vv Kollum, vv de Lauwers en vv WTOC). Zij organiseren in de voetballoze wintermaanden een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugdspelers van de verschillende verenigingen. Op die manier kunnen de jeugdspelers toch actief blijven en hun technische vaardigheden verbeteren.

Dit is nu al 30 jaar een groot succes, mede door de goede samenwerking tussen de vier verenigingen en het enthousiaste FVVK bestuur. Bestuurders die hun verantwoordelijkheid nemen en bereid zijn om veel tijd en energie in de FVVK te steken.

Hoogtepunt van de avond was de huldiging van Jelle Boerema (ook wethouder van de gemeente Kollumerland c.a.). Hij maakt vanaf de oprichting deel uit van het FVVK-bestuur. Boerema is dus al 30 jaar bestuurslid bij de federatie. De gezamenlijke besturen spraken hun grote waardering uit en uitten de wens dat hij nog vele jaren actief betrokken blijft bij de FVVK.

Een punt van zorg was wel de herindeling per 1 januari 2019 wanneer de gemeente Kollumerland ophoudt te bestaan. Het bestuur gaf aan om ook in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân een vervolg aan dit toernooi te willen geven.

terug naar overzicht
Jelle Boerema al dertig jaar voorzitter FVVK
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie