Jeugdtrainers Friese Boys tekenen contracten

Zaterdag 07-09-2019
KOLLUMERZWAAG - Met het ondertekenen van vijf contracten heeft Friese Boys een aantal fanatieke trainers met een Friese Boys achtergrond aan de club weten te binden.

Friese Boys heeft een aantal jaren geleden een jeugdplan vastgesteld. Eén van de doelstellingen binnen dit jeugdplan was het aanstellen van gediplomeerde trainers voor de diverse jeugdteams. Een aantal jongens binnen de club hebben inmiddels een cursus gevolgd en zijn nu benoemd tot trainer van een jeugdteam. Deze aanstelling is vastgelegd in een contract. Afgelopen week vond de ondertekening van de contracten plaats. Friese Boys gaat er van uit dat door het aanstellen van gediplomeerde trainers het niveau van de jeugdspelers wordt verbeterd. De veelal jeugdige trainers worden begeleid door het Hoofd Jeugd Opleiding.

Op termijn moet deze werkwijze zorgen voor een betere en constante doorstroom van jeugdspelers naar de seniorenteams. Door het omhoog brengen van het basisniveau hoopt Friese Boys dat het eerste elftal binnen niet al te lange tijd een stabiele 4de of misschien een derde klasse kan worden. Ook in het komende seizoen gaan weer een aantal jeugdleden van Friese Boys een trainerscursus volgen. Hiermee wordt de continuïteit gewaarborgd. Door het aantal gediplomeerde trainers binnen de club te verhogen kunnen steeds meer jeugdteams profiteren van de aanwezige kennis op het gebied van voetbal.

 

terug naar overzicht
Jeugdtrainers Friese Boys tekenen contracten
© Foto's: Friese Boys

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie