Joël Zuidema scherpt 200 meter tijd verder aan in Alkmaar

Maandag 04-12-2017
ALKMAAR - Een week na de eerste BEAT Track Series Sprint was het zaterdag 2 december opnieuw koers voor Joël Zuidema uit Dokkum en de andere sprinters. Dit keer waren de rappe heren en dames neergestreken in Alkmaar. Joël sprokkelde weer de nodige podiumplaatsen en was wederom sneller dan hij ooit was op de 200 meter.

Snelle start
De dag begon wederom met een 200 meter tijdrit. Joël was erop gebrand om zijn PR verder aan te scherpen in Alkmaar. Daar slaagde de jonge Dokkumer glansrijk in. Met een tijd van 11’082″ bleef hij net boven de grens van de 11 seconden, maar het betekende wel opnieuw een persoonlijk record. Joëls tijd was de derde tijd van de dag, waardoor hij in het sprinttoernooi in de een-na-snelste poule werd ingedeeld.

Koppositie in sprint
In de eerste sprintronde nam Joël de maat van Mark Bakker en Elis Ligtlee. Daardoor promoveerde Joël naar de snelste poule. In de tweede ronde versloeg Joël zijn naaste concurrent Sam Ligtlee en bleef Joël in de snelste poule. De derde en laatste ronde werd ook een prooi voor Joël. Hij versloeg Stephan Habets en kroonde zich zo tot winnaar van het sprinttoernooi.

Derde plek op keirin
Als winnaar van het sprintonderdeel werd Joël ook in de snelste poule bij de keirin ingedeeld. Vanuit de laatste positie was het lastig om een juiste tactiek te bepalen. “Ik besloot om direct de kop te pakken toen de derny uit de baan ging. Op dat moment versnelde Mark Bakker ook net, waardoor ik in het tweede wiel bleef. Sam en Stephan kwamen vervolgens met veel snelheid over ons heen. Ik was te laat met mijn reactie en moest twee ronden vol achtervolgen. Dat resulteerde in een derde plek”, aldus Joël na zijn eerste keirinronde. In de tweede ronde probeerde de jonge sprinter het met een andere tactiek, maar dat leverde hetzelfde resultaat op. Met twee derde plaatsen werd Joël ook derde in het keirintoernooi.

Derde overall
Met een derde plek op de 200 meter, winst op de sprint en een derde plek op de keirin eindigde Joël als derde in de daguitslag. Sam Ligtlee werd net als een week eerder in Amsterdam tot winnaar gekroond. Stephan Habets werd tweede. Op 16 december volgt in Apeldoorn de derde en laatste wedstrijd in de BEAT Track Series Sprint.

terug naar overzicht
Verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Egen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie