Jong AZ te sterk voor Jong SC Cambuur · Foto('s):

Jong AZ te sterk voor Jong SC Cambuur

vrijdag 19 juli 2019

Jong AZ is voor een trainingskamp in Friesland (Sint Nicolaasga) neergestreken en dat bood VV Rottevalle de gelegenheid een oefenwedstrijd tegen jong SC Cambuur te organiseren. Afgelopen woensdagavond troffen de beide beloften teams elkaar op sportpark ‘It Hagehiem’ Het kunstgrasveld lag er prima bij en ook het mooie zomeravondweer zorgde voor een goede sfeer op en rondom het veld. Zo’n 250 bezoekers waren getuige van een aantrekkelijke voetbalwedstrijd, waarin de jonge spelers wilden laten zien dat ze talent hebben en aan hun voetbalcarrière willen werken.

In de eerste helft was Jong SC Cambuur, toch wel enigszins verrassend beter dan Jong AZ. Het begon met overtuiging en energie aan de wedstrijd, al kon het jong AZ in eerste instantie niet verontrusten. Grote kansen leverde het vooralsnog niet op. Toen jong AZ na een klein kwartier zijn aanvalskunsten liet zien was het wel direct raak. De fraai opgezette aanval werd met een strak schot in de verre hoek beloond. Lang duurde de vreugde voor de Alkmaarders niet want het was vrij snel dat Micha Metz de gelijkmaker op het bord zette. SC Cambuur was gedurende de rest van het eerste bedrijf sterker en dat leverde de nodige kansen op waarvan er slechts één benut werd. Het was opnieuw Micha Metz die het doelpunt op zijn naam mocht schrijven.

Na de thee kwam een gedreven jong AZ uit de kleedkamer, dat toch wel wilde laten zien dat het in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Jong SC Cambuur kwam er niet meer aan te pas en doelpunten konden niet uitblijven. In de 54ste minuut schoot Peer Koopmeiners raak en in de 74ste minuut zorgde Kenneye Lont voor de verdiende Alkmaarder voorsprong. In de slotminuut bepaalde Soulaiman Allouch de eindstand op 4-2.

Voor trainer Jan Bruin van jong SC Cambuur was het geen verrassing dat de tweede helft voor Jong AZ was. De voorbereiding op het seizoen is nog maar net gestart en jong AZ speelt een divisie hoger. Wel kon hij met een tevreden gevoel terugkijken naar het spel van zijn elftal in de eerste helft. Voor beide teams geldt dat er nog werk aan de winkel is voordat de competitie losbrandt.

Conclusie: Een aantrekkelijke en leerzame wedstrijd. Bovendien een sportieve strijd, waarin scheidsrechter Brinkman en zijn assistenten Miedema en Van der Bij geen moeite hadden het in goede banen te leiden.

© Verslag: Pieter Witteveen

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00