Jongeren naar China en oorlogsverhalen in de Weekend Nieuwsshow

Zaterdag 02-05-2015
DE WESTEREEN - Tijdens de Weekend Nieuwsshow kwamen er verschillende gasten en onderwerpen aan bod, het was een volle en zeer geslaagde uitzending. Zo hadden we het over de Schaaknacht en reisden we af naar China met een leerling van het Nordwin College. Ook praatte we over aanstaande Bevrijdingsdag.

In het eerste uur was Christiaan Houpst bij ons te gast. Hij nam het initiatief om de Schaaknacht in de nacht op 8 en 9 mei te organiseren. Deze nacht wordt gehouden in de IJsherberg in Dokkum. Daarna kwam Siewart Swiersma voor de microfoon en vertelde over een speciale reis die hij deze maand gaat maken. Siewart vertrekt samen met nog zeven andere studenten naar China voor een eco-toeristisch project.

In het tweede uur vertelde Nienke Nieuwhuis over een groep Canadezen die naar Dokkum reizen. Zij komen op 5 mei, Bevrijdingsdag, samen met ons de bevrijding vieren die 70 jaar geleden begon. Verder vertelde Wietze van der Veen ons via de telefoon over het Voetbalkamp Veerkracht8, dat aankomende woensdag gaat beginnen.

In het laatste uur hadden we een bijzondere gast, namelijk de 90 jarige Piet Veeninga. Meneer Veeninga vertelde vol spanning zijn ervaringen in de oorlogstijd. Met name de wapendroppings die plaatsvonden in het land waar hij als jongen woonde. Als laatste hadden we Matthijs Eskes aan de telefoon over de Erelijst van gevallenen van de tweede wereldoorlog. Deze erelijst ligt in het oude gebouw van de tweede kamer, in Den Haag.

De Weekend Nieuwsshow is terug te beluisteren via www.rtvnof.nl of van 11-14 uur tijdens de herhaling op zondag.

terug naar overzicht
WNS 2 meiJongeren naar China en oorlogsverhalen in de Weekend NieuwsshowNienke Nieuwhuis te gast in Weekend NieuwsshowPiet Veeninga vertelde over de wapendroppings in WO II
© Foto's: Danique Visser


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie