Joy for People Gospel Choir brengt kerstprogramma “Een wereld van verschil”

Woensdag 05-12-2018
DOKKUM - Joy for People Gospel Choir uit Dokkum bestaat uit een enthousiaste en gedreven groep mensen uit de wijde omgeving van Dokkum. Vanuit de gedeelde Christelijke geloofsovertuiging en grote passie voor muziek, gaat het koor voor een hoge kwaliteit in zowel zang, visuele effecten en muzikale begeleiding.

Jaarlijks verzorgt Joy for People Gospel Choir een kerstconcertenreeks. Dit jaar heeft het programma de titel ‘Een wereld van verschil’ gekregen. In deze reeks concerten wil Joy for People stilstaan bij de vraag in wat voor wereld we eigenlijk leven.

Een wereld waarin het soms lijkt, dat wij als mensen niet meer aan elkaar denken maar onszelf vooropstellen. Hoe gaan wij met onze aarde om? Een aarde die ons gegeven is en waar wij liefdevol mee om zouden moeten gaan. Wat voor rol hebben wij daarin en wat heeft de geboorte van ons levend voorbeeld “Jezus” hiermee te maken? Heeft Jezus ons niet voorgedaan hoe wij moeten leven? En waarom maken wij er dan zo’n puinhoop van? Twijfelt u nooit eens aan het verhaal van de kerst? Waar is God als we hem nodig hebben? Toch geeft de geboorte van Jezus ons hoop. Hoop voor de toekomst voor ons en de wereld. Maar dat wil niet zeggen dat wij achterover kunnen gaan leunen. Wij kunnen wel degelijk een verschil maken. Een wereld van verschil. Het kindje in de kribbe maakt het verschil.

Tijdens de kerstconcerten in 2017 werd er gecollecteerd voor de Masai-gemeenschap in Kiserian, Kenia. Zij hebben hierdoor een grote moestuin aan kunnen leggen, inclusief een waterput en pomp, zonnepanelen en irrigatiesysteem. De opbrengst hiervan is prachtig!

Er is dit jaar opnieuw de keuze gemaakt om deze gemeenschap te ondersteunen. De opbrengst van de collectes zal worden gebruikt voor uitbreiding van het aantal zonnepanelen, opslagcapaciteit voor elektriciteit en nachtverlichting voor de veiligheid.

Op particulier initiatief van Chris Jacobse en Harmanna Groothof uit Dokkum wordt op deze manier geprobeerd de Masai-gemeenschap te voorzien in de verbouw van gezond voedsel, het vergroten van de eigenwaarde en meer zelfstandigheid.

Joy for People presenteert het kerstprogramma ‘Een wereld van verschil’ in de volgende plaatsen:

Zondag 16 december in Stiens,

Zaterdag 22 december in Dokkum.

Een jarenlange traditie wordt doorbroken door niet langer op eerste kerstdag een concert te geven in thuishaven Dokkum, maar in het weekend voor kerst.

Tevens zal Joy for People haar medewerking verlenen aan een korencarrousel tijden de kerstfair in Dickensstijl op vrijdag 14 december in Dokkum, aan het Vaarwel Grootegast Winterfestival op 22 december in Grootegast en aan de kerstnachtdienst in de Schaapskooi in het Hijkerveld, aanvang 21.30 uur. Kijk voor meer informatie en toegangsprijzen op www.joyforpeople.nl.

terug naar overzicht
Joy for People Gospel Choir brengt Een Wereld Van Verschil
© Foto's: Klaas Norg Fotografie


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie