Jumbo Dokkum in strijd tegen voedselverspilling · Foto('s): Jumbo Dokkum
  Jumbo Dokkum

Jumbo Dokkum in strijd tegen voedselverspilling

maandag 30 september 2019

Jumbo Dokkum gaat (evenals meerdere supermarkten in de regio) ook werken met de populaire app Too Good To Go in strijd tegen voedselverspilling. “We vinden het zonde om iedere dag producten weg te moeten gooien”, zegt winkelmanager Peter Feenstra. De app Too Good To Go biedt de consument de mogelijkheid om vanaf 2 oktober (overtollig) eten bij Jumbo Dokkum te bestellen, tegen gereduceerde prijzen.

Bestellen en betalen gaat eenvoudig via de Too Good To Go app, waarna de waren in de zogenaamde ‘Magic Box’ terechtkomen. “De inhoud van deze verrassingsboxen verschilt per dag en is afhankelijk van het aanbod in de winkel”, vertelt Feenstra. De Magic Box is altijd voor een derde van de originele productprijs verkrijgbaar; meestal gaat dit om bedragen van 3 tot 5 euro. Het pakket wordt vervolgens opgehaald op een afgesproken tijdslot.

Jumbo Dokkum kreeg al de nodige positieve reacties nadat ze op de eigen social media kanalen bekendmaakten met het concept aan de slag te gaan. Veel bezoekers blijken al in bezit te zijn van de app en zijn zeer te spreken over het ‘fantastische initiatief’. In de reacties werden dan ook al diverse ‘pluimen voor de maatschappelijke betrokkenheid’ uitgedeeld.

Voedselverspilling is al jaren een belangrijk thema bij Jumbo. Zo wordt er nauw samengewerkt met de voedselbank in Dokkum, is er flink geïnvesteerd in nauwkeurig voorraadbeheer en wordt derving beperkt door dagelijkse openingstijden. Feenstra: “Door te gaan werken met de app Too Good To Go maken we wederom een flinke sprong vooruit in de strijd tegen voedselverspilling.” De gratis app Too Good To Go is te downloaden via de App Store of de Play Store. Eenmaal geïnstalleerd kan de strijd tegen voedselverspilling beginnen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?