Jumbo Dokkum sluit filiaal aan Rondweg

Dinsdag 15-11-2016
DOKKUM - Het Jumbo-filiaal aan de Rondweg in Dokkum sluit op 28 januari 2017 haar deuren. Reden is onder andere een teruglopend bezoekersaantal. Om de aandacht volledig te kunnen richten op het nóg aantrekkelijker maken van Jumbo Hantumerweg, zal ondernemer Titus Vogt zich volledig gaan concentreren op deze vestiging die ook een regiofunctie heeft vanwege het dienstenaanbod en een uitgebreider assortiment. Het personeel is dinsdag op de hoogte gebracht van het besluit. 

Ontslagen: 17 medewerkers met vast contract verliezen werk

De aanstaande sluiting van Jumbo Rondweg heeft  grote gevolgen voor het personeelsbestand. Verschillende medewerkers van deze vestiging zijn afgelopen jaren al ingezet bij Jumbo Hantumerweg. Medewerkers met tijdelijke contracten dienen het contract zo veel mogelijk uit. Voor in totaal 17 medewerkers met een vast contract bij Jumbo Rondweg bestaat die mogelijkheid helaas niet. Jumbo hecht aan een warme band met alle medewerkers en zal zich daarom zo goed mogelijk inspannen om deze medewerkers te begeleiden naar ander werk buiten de eigen organisatie.

Gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden

Steeds meer klanten van Jumbo in de regio Dokkum doen hun boodschappen via jumbo.com. Vanwege de beperkte omvang en het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden was Jumbo Rondweg de laatste tijd niet meer goed in staat de Jumbo winkelformule naar wens uit te voeren. “Naast dat steeds meer Jumbo klanten in Dokkum ervoor kiezen hun boodschappen te doen via Jumbo.com, trekt ook de Jumbo winkel aan de Hantumerweg steeds meer klanten,” zegt Titus Vogt, ondernemer van zowel Jumbo Hantumerweg als Jumbo Rondweg in Dokkum.

“Onder hen zitten veel nieuwe klanten, maar ook vaste bezoekers van de Jumbo winkel aan de Rondweg. We zijn blij met de grote regiofunctie die Jumbo Hantumerweg meer en meer vervult. Zowel de Dokkumer gemeenschap als Jumbo hebben baat bij een gezonde lokale economie. Door ons verder te concentreren op Jumbo Hantumerweg dragen we hieraan bij.”

terug naar overzicht
Jumbo Dokkum sluit filiaal aan Rondweg

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie