Jumbo Dokkum sluit filiaal aan Rondweg · Foto('s): 

Jumbo Dokkum sluit filiaal aan Rondweg

dinsdag 15 november 2016

Het Jumbo-filiaal aan de Rondweg in Dokkum sluit op 28 januari 2017 haar deuren. Reden is onder andere een teruglopend bezoekersaantal. Om de aandacht volledig te kunnen richten op het nóg aantrekkelijker maken van Jumbo Hantumerweg, zal ondernemer Titus Vogt zich volledig gaan concentreren op deze vestiging die ook een regiofunctie heeft vanwege het dienstenaanbod en een uitgebreider assortiment. Het personeel is dinsdag op de hoogte gebracht van het besluit. 

Ontslagen: 17 medewerkers met vast contract verliezen werk

De aanstaande sluiting van Jumbo Rondweg heeft  grote gevolgen voor het personeelsbestand. Verschillende medewerkers van deze vestiging zijn afgelopen jaren al ingezet bij Jumbo Hantumerweg. Medewerkers met tijdelijke contracten dienen het contract zo veel mogelijk uit. Voor in totaal 17 medewerkers met een vast contract bij Jumbo Rondweg bestaat die mogelijkheid helaas niet. Jumbo hecht aan een warme band met alle medewerkers en zal zich daarom zo goed mogelijk inspannen om deze medewerkers te begeleiden naar ander werk buiten de eigen organisatie.

Gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden

Steeds meer klanten van Jumbo in de regio Dokkum doen hun boodschappen via jumbo.com. Vanwege de beperkte omvang en het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden was Jumbo Rondweg de laatste tijd niet meer goed in staat de Jumbo winkelformule naar wens uit te voeren. “Naast dat steeds meer Jumbo klanten in Dokkum ervoor kiezen hun boodschappen te doen via Jumbo.com, trekt ook de Jumbo winkel aan de Hantumerweg steeds meer klanten,” zegt Titus Vogt, ondernemer van zowel Jumbo Hantumerweg als Jumbo Rondweg in Dokkum.

“Onder hen zitten veel nieuwe klanten, maar ook vaste bezoekers van de Jumbo winkel aan de Rondweg. We zijn blij met de grote regiofunctie die Jumbo Hantumerweg meer en meer vervult. Zowel de Dokkumer gemeenschap als Jumbo hebben baat bij een gezonde lokale economie. Door ons verder te concentreren op Jumbo Hantumerweg dragen we hieraan bij.”

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?