Kalme zevende ronde van het Zomerdamtoernooi

Dinsdag 12-06-2018
SURHUISTERVEEN - Opvallend was de winst die Harrekiet Jan Hiemstra in het blauw deed verschijnen tegen de veteraan Klaas Mondria. Broer Sape moest helaas opnieuw een nederlaag incasseren.

Pieter Dijkstra de strateeg uit Britsum moest uitkomen tegen titelkandidaat Sipke Doller. Het kanon uit Haulerwijk maakte echter korte metten met Pieter.

Koploper Erwin Heslinga die tussendoor nog even een toernooitje meepikt in Praag werd echter nog niet ingehaald. Met de uitzonderlijke regeling dat 10 van de 15 ronden moeten worden gespeeld blijft het spannend tot het eind van het toernooi.

Geert Rozenberg (van DKV uit Heerenveen) verscheen zonder zijn outfit achter het bord en moest dat met een nederlaag bekopen tegen Wim Riddersma. Uit de foto blijkt dat het hem vorige week wel lukte fervent Cambuur fan Willem Lep het nakijken te geven.

Johan Tuenter moest ook ervaren dat competitieleider Joop de Graaf duidelijk plannen heeft zo hoog mogelijk te scoren. De 4e winst van Joop brengt hem naar de 4e plaats op de ranglijst.

Leuk detail was er in de eindstand tussen Bert Oegema en Henk Hosper. Na een verwoed gevecht kwam opnieuw een eindstand van 3 tegen 1 op het bord waarbij direct tot remise werd besloten. Waarschijnlijk maakte de dam op de middellijn hier het verschil?

Alle uitslagen op een rijtje
Pieter Dijkstra – Sipke Doller 0-2
Johan Tuenter – Joop de Graaf 0-2
Geert Rozenberg – Wim Riddersma 0-2
Bert Oegema – Henk Hosper 1-1
Martie Boersbroek – Karel de Bruin 1-1
Henk Prak – Tjalling Oegema 1-1
Sjoerd vd Molen – Piet Wiersma 0-2
Hans Hoks – Sietse Jonker 1-1
Harm Terpstra – Willem Lep 2-0
Sjouke Zijlstra – Hielke Luik 2-0
Klaas Mondria – Jon Hiemstra 0-2
Sape Hiemstra – Gerard Weinans 0-2

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie