Kanshebbers scoren maximaal in ronde 12 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Kanshebbers scoren maximaal in ronde 12

woensdag 27 juli 2022

MILDAM – Ronde 12 zou wel eens beslissend kunnen worden wie er over 2 weken met de prijzen vandoor gaat. Of de opzegging van enkele spelers hiermee te maken heeft zal altijd een vraagteken blijven. Het feit dat het tegenstanders gemiddelde een rol speelt in het uiteindelijk resultaat is een verrassende component in dit scoringsysteem.

De kanshebbers in de A groep waren echter wel van plan hun eigen gemiddelde op te krikken wat voor de eerste 5 spelers wonderwel ook gelukte.

De van vakantie terug gekeerde Anne Dekker vloog er wat al te optimistisch in tegen Douwe Edelenbos. Wie Douwe een beetje kent weet echter dat hij dit varkentje op rustige wijze wist te wassen. Een nulletje erbij voor Anne dus.

Sipke Doller, de outsider op de achtergrond, mocht het opnemen tegen organisator-cafébaas-voorzitter van hun gezamenlijke club Mildam Heerenveen. Werden al deze taken Henk teveel? In ieder geval wist Sipke de pot te winnen en blijft een gevaarlijke outsider alhoewel hij zich geen verzuim meer kan veroorloven.

Oege Dijkstra deed de titelaspiraties van “jeugdspeler” Jorn Kruit enigszins verbleken. Het bleef voor Jorn spartelen tegen deze topper en in de resterend 2 potjes zullen alle zeilen bijgezet dienen te worden. Ongetwijfeld gaat hij zijn medestrijders het vuur na aan de schenen leggen.

Tjipke Smedinga en Jan Peters legden een schitterend gevecht op het dambord. Op een gegeven moment liet Jan een doorbraak toe. Het terugpakken van deze dam kostte echter te veel materiaal om nog voldoende tegenstand te kunnen bieden. Na enkele zetten verder werd de capitulatie overeen gekomen.

Gerrit Terpstra moest het opnemen tegen de koploper van de C groep. Klaas Mondria die de felicitaties van de geboorte van een achter kleinkind in ontvangst had genomen beging in de beginstand een foutje waardoor hij een brikje achter raakte. Dit speelde hem de hele partij parten en uiteindelijk bleef er niets anders over dan de nul te accepteren.

Ook in deze ronde werden weer een aantal spelers naar voren gehaald wegens het blauw behalen in toernooibase wegens een uitzonderlijke prestatie.

Sjouke Zijlstra was de eerste hier die geen ontzag had voor de ratingpunten van Siep Altena. De 200 punten verschil gaf Sjouke een goed gevoel met de behaalde remise. Hierdoor krijgt hij in de C groep bovendien nog kans op een erepositie.

Sietse Jonker met minder punten verschil wist het zelfs te presteren om tegenstander Klaas Veldstra met een 2 tegen 0 nederlaag naar huis te sturen.

Een opvallende scorer in dit toernooi is de import Grunniger uit Winschoten Johan Tuenter. Kanshebber in de B groep en deze avond heeft hij waarschijnlijk een directe concurrent uitgeschakeld.

Steenwijker John Folkers moest toezien hoe hij in een 4 tegen 1 kansloze situatie werd gedrongen. Ook voor Johan een blauwe vermelding.

Vermeldenswaardig is ook de overwinning die Willem Lep op nummer 2 van zijn groep boekte. Willem komt hierdoor wel heel dicht bij zijn tegenstander Gert Ferwerda te staan.

De nog komende 2 wedstrijden in de C groep zijn uitermate spannend. Omdat Pieter Dijkstra zijn pot tegen Geert Rozenberg winnend afsloot kon de Britsumer auto maar liefst met 6 punten huiswaarts rijden. Waarschijnlijk is er in Leeuwarden nog wel een afzakkertje op genomen?

Tenslotte wist TTS voorzitter eindelijk eens het genoegen te hebben een overwinning te mogen bijschrijven. Dat gebeurde ten koste van Jan Sloot.

Iets vroeger dan normaal konden de schuivers huiswaarts keren om zich op de volgende 2 ronden beide in Surhuisterveen voor te bereiden.

Overigens is nog vermeldingswaardig dat de eerdere wedstrijdleider Tabe de Vries kort acte de presence gaf op deze ronde. Sterkte met het herstel vanaf deze plaats toegewenst.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Kanshebbers scoren maximaal in ronde 12 · Foto('s): Eigen foto's
Kanshebbers scoren maximaal in ronde 12 · Foto('s): Eigen foto's
Kanshebbers scoren maximaal in ronde 12 · Foto('s): Eigen foto's
Kanshebbers scoren maximaal in ronde 12 · Foto('s): Eigen foto's
Kanshebbers scoren maximaal in ronde 12 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio