Kansloze nederlaag DTL tegen Spannum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Kansloze nederlaag DTL tegen Spannum

maandag 09 maart 2020

DTL speelde afgelopen zaterdag, in de eigen sporthal in Holwerd, een echte degradatiekraker tegen Spannum. Beide teams bungelen onderaan in de 3e klasse en een overwinning zou meer dan welkom zijn. DTL wist de uitwedstrijd nog fraai te winnen, dus vooraf was men positief over een goede afloop.

Na een aftastend begin aan weerszijden wist Spannum een voorsprong te pakken van 1-4. DTL had moeite met het agressieve spel van de gasten en wist zelf enkele grote kansen niet te benutten. Er werden genoeg mogelijkheden gecreƫerd, maar de laatste weken schort het aan de afronding bij het team van coach Wybe Kuipers. Spannum bleef geduldig aanvallen en vooral via de heren was men behoorlijk trefzeker. DTL stelde daar veel te weinig tegenover en zocht daardoor de kleedkamer op met een 3-8 achterstand.

Niets is onmogelijk in de korfbalsport en DTL zou niet het eerste team zijn dat een verschil van 5 goals wist goed te maken, dus vol goede moed begonnen de Hantumers aan de 2e helft. Niets was echter minder waar want na beide een keer gescoord te hebben waren het de heren van Spannum die maar liefst zes keer op rij wisten te scoren. Ondanks het inbrengen van een tweetal aanvallende versterkingen was de wedstrijd natuurlijk bij een 4-15 stand al gespeeld.Een kansloze nederlaag was in de maak. Even werd het verschil nog teruggebracht tot 8 goals maar spannend zou het nooit meer worden. Uiteindelijk vloot scheidsrechter Bekkema bij een 11-20 eindstand voor het laatst en was de nederlaag een feit.

De druiven waren extra zuur want met deze overwinning neemt Spannum afstand van de degradatieplekken en staat DTL steviger op de laatste plaats. Een plek die de Hantumers graag over willen dragen. Daar krijgt men aankomende zaterdag de kans voor als de uitwedstrijd tegen directe concurrent NQL op het programma staat. DTL zal er dan alles aan doen om deze kansloze nederlaag weg te poetsen en de broodnodige 2 punten mee te nemen naar Hantum.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact