Karins schoonheidssalon genomineerd voor beste schoonheidsspecialiste

Vrijdag 19-01-2018
KOLLUM - Bijna tien jaar geleden, in juni 2008, opende Karin de Vries een schoonheidssalon in de ouderlijke woning aan de Willem Lorèweg in Kollum. In eerste instantie  op bescheiden wijze, in de loop van de jaren werd de klantenkring als maar groter met als gevolg dat ook de diensten van de schoonheidssalon verder werden uitgebreid.

Naast de schoonheidsbehandelingen in de brede zin van het woord kunt u er ook terecht voor lichaamsbehandelingen, huidverbetering, manicure, pedicure, permanente make up, wimperextensions en zonnebank. Dat alles vroeg meer ruimte en die werd enkele jaren geleden gevonden aan de Kerkstraat in Kollum waar Karin de Vries en haar medewerkers een prachtige schoonheidssalon tot hun beschikking hebben.

De positieve ontwikkelingen van de salon bleven ook bij landelijke instanties op dit gebied niet onopgemerkt met als gevolg dat Karin de Vries genomineerd is voor de Beauty Award in de categorie ‘Beste schoonheidssalon van het jaar’. De Beauty Award is een onafhankelijke wedstrijd georganiseerd door Beauty Trade Professionals (BTP) met Beautyspot als mediapartner. Het doel is om de schoonheidsbranche in Nederland verder te upgraden en een nog positievere uitstraling te geven.

Meedoen aan deze prijs betekent niet alleen dat je alle aandacht moet besteden aan de behandelingen die in de salon plaats vinden, het professionele vakmanschap maar ook het zakelijk aspect en de commerciële kant van het vak speelt een belangrijke rol in de beoordeling van het al of niet in aanmerking komen voor deze nominatie. Er moet een serieus businessplan zijn, je moet kunnen aantonen dat je als eigenaresse en je medewerkers de noodzakelijke opleidingen hebben gevolgd voor de behandelingen die in de salon plaatsvinden.

Daarnaast krijg je, namens de organisatie, bezoek van een Mystery Guest die de vaardigheden waarmee de behandelingen worden uitgevoerd beoordeeld en verder wordt het bedrijf op een groot aantal onderdelen grondig geïnspecteerd. Tot slot moet je dan nog voor een jury verschijnen die door middel van het stellen van kritische vragen een oordeel over de nominatie moet vellen. Uiteindelijk wordt in de finaleronde beslist of je als prijswinnaar uit de bus komt.

Overigens blijft het bij Karins schoonheidssalon niet alleen bij deze nominatie. In haar salon wordt gewerkt met het merk Cenzaa, een gerenommeerd merk dat heel erg door de klanten wordt gewaardeerd. Ook Cenzaa is van oordeel dat de schoonheidssalon de werkzaamheden op een uitstekende wijze uitvoert, met als resultaat dat Karins schoonheidssalon ook vanuit dit bedrijf voor een Cenzaa Beauty Award is genomineerd. Twee Award nominaties, voor Karin en haar medewerkers een bewijs dat ze na tien jaar nog steeds op de goede weg zijn, het blijft nog even spannend of de nominaties ook tot de begeerde prijzen zullen leiden.

terug naar overzicht
Meer info bij ondernemendnieuws
© Foto's: RTV NOF


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie