Keepers bepalen eindstand bij Zeerobben – Broekster Boys · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Keepers bepalen eindstand bij Zeerobben – Broekster Boys

zaterdag 05 oktober 2019

Broekster Boys speelde zijn derde wedstrijd tegen opnieuw een Friese opponent. Deze keer ging men op bezoek bij koploper Zeerobben. Zowel Zeerobben als Broekster Boys waren niet compleet maar de spelers die het moesten doen lieten zich van hun beste kant zien.

Beide keepers zouden zich in deze wedstrijd onderscheiden en bepaalden daarmee de 0-0 eindstand. De 40 jarige Jacob de Vries van Zeerobben had een aantal prima reddingen maar de 20 jaar jongere keeper van Broekster Boys, Sybren Terlouw, was minstens zo goed. Hij mocht na afloop dan ook de titel “man of te match” mee naar huis nemen. Broekster Boys kende een prima start en had enkele mogelijkheden maar liet zich gedurende de eerste helft steeds verder terugdringen.

Yander Zandbergen leek te gaan scoren maar met een katachtige redding voorkwam Terlouw de voorsprong voor de thuisploeg. De Vries onderscheidde zich door het schot van Hedgar Hoekstra te pareren. Zeerobben werd steeds dreigende maar wist het net maar niet te vinden. Even voor rust werd Jacob de Vries dan toch gepasseerd maar het schot van Delachance Sabuni spatte van de paal terug het veld in. Met kunst en vliegwerk werd het uiteindelijk een corner maar dat leverde niets op. Ruststand 0-0.

Na rust een beter spelend Zeerobben. Het speelde veelvuldig op de helft van de tegenstander, creëerde kansen maar kwam niet tot scoren. Broekster boys kwam er af en toe venijnig uit maardaar ontbrak het vooral in de eindpass. Juryan Dantuma veroverde na 63 minuten de bal en de hardwerkende spitszag middenvelder Ruerd Kloosterman vrij staan. Het schot van Kloosterman was prima maar de redding van de Vries minstens zo knap. Even later raakt ook Dylan Drent van Zeerobben de paal en waren beide ploegen daarmee ook weer in evenwicht.

Sybren Terlouw onderscheidde zich een kwartier voor tijd door een opgelegde kans opnieuw over de deklat te tikken. Het was weer Zandbergen die zag dat zijn schotgeen doelpunt opleverde. Broekster Boys leek in de 90e minuut de score dan toch te openen en er sneaky met de winst vandoor te gaan toen Delachance Sabuni een op een tegen de Vries stond. Scheidsrechter de Wit floot het voordeel weg en gaf een vrije trap vanwege een overtreding op de man die de assist gaf. Een bijzonder moment en dus besloot de arbiter na de vrije trap gelijk maar voor het einde te blazen. De wedstrijd eindigde in de brilstand en daar waren de trainers na afloop beide tevreden mee.

Volgende week weer een thuiswedstrijd voor Broekster Boys. Tegenstander is dan Blauw Wit” 34. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00