Kerken in Kollum steunen de voedselbank

Donderdag 08-11-2018
KOLLUM - Ook dit jaar organiseerde de Protestantse Gemeente van Kollum weer een inzameling van oogstproducten tbv de voedselbank. Woensdagavond 7 november was het dankstond voor gewas en arbeid veel mensen brachten voor af /tijdens of na de kerkdienst oogst-opbrengst naar de Oosterkerk in Kollum voor de voedselbank.

De leden van de ZWO stonden klaar om de oogstopbrengst (aardappelen, appels, peren, uien, wortelen etc.) in ontvangst te nemen. Op deze manier wil de ZWO op een heel concrete manier hulp bieden aan de arme kant van onze samenleving! Wat heeft dit nu allemaal met de ZWO-commissie van de Protestantse Gemeente Kollum te maken? De ZWO gebruikt al jaren het volksvoedsel -de aardappel- als middel om de armoede te bestrijden.

Ook werden de ouderen in de gemeente niet vergeten, want woensdag waren er vrijwilligers om de fruitmandjes klaar te maken 200 stuks. Vijfennegentig bezoekdames van P.B.D. brachten woensdagmiddag de 200 fruitmandjes langs de ouderen in de gemeente.

De allerarmsten in ontwikkelingslanden zijn vele malen slechter af dan de armsten in Nederland. Maar dat wil niet zeggen dat we daarom de armoede in Nederland of zoals u wilt in Kollumerland kunnen negeren. Door de eeuwen heen hebben Christenen deze taak altijd serieus genomen en geholpen waar nodig. Woensdag was de dankdag, oogstviering waarin gelovigen hun dank uitspreken voor de vruchten van wat de aarde opbrengt. Een moment om bij stil te staan en God te danken.

terug naar overzicht
Kerken in Kollum steunen de voedselbankKerken in Kollum steunen de voedselbankMeer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie