Kerkklokken luiden opnieuw door de regio voor ‘hoop en troost’ · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Kerkklokken luiden opnieuw door de regio voor ‘hoop en troost’

woensdag 25 maart 2020

Vorige week woensdagavond 18 maart gebeurde het ook al, het luidden van de kerkklokken. Na een oproep van de Raad van Kerken om een geluid te geven, als een teken voor iedereen die op wat voor manier te maken heeft met het coronavirus. Het initiatief werd opgepikt door de landelijke en lokale media en zo kwam er aandacht voor een activiteit dat uitgroeide tot een landelijke activiteit.

Woensdagavond om zullen de klokken wederom luiden op veel plaatsen in Nederland. Met het luiden van de klok wil men een teken geven van hoop en troost in deze onzekere dagen. De kerkklokken zullen een kwartier lang luiden van 19:00 tot 19:15 uur. Wellicht zal de actie op 1 april worden herhaald.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?