Kerstviering met “Noor zoekt het licht” · Foto('s): 

Kerstviering met “Noor zoekt het licht”

vrijdag 13 december 2019

Op Kerstavond 24 december om 17.00 uur speelt verhalenverteller Kees Posthumus zijn kerstverhaal “Noor zoekt het licht” tijdens de kerstviering van de Doopsgezinde/Remonstrantse Gemeente, Legeweg 14 in Dokkum.

“Hoger dan jij bent. En nog hoger dan je oom en je tante, je vader en moeder, je broer, je zus, je oma, je opa. Nog hoger dan waar wij wonen. Daar woont engel Noor.” Noor is een lieve, maar niet zo’n handige engel. Zij wil het licht van de hemel naar de aarde brengen. Het is op aarde nogal donker. Maar zij raakt het doosje met licht kwijt. Het glipt uit haar handen en ze weet niet waar naartoe. Dan besluit ze zelf op zoek te gaan. Ze springt uit de hemel naar beneden, langs sterren en planeten. Op aarde zoekt en vindt zij het licht, op een plek waar ze het nooit verwachtte. Dat licht gaat op kerstavond weer schijnen.

“Noor zoekt het licht” is een nieuw kerstverhaal voor jong en oud. Na afloop is er chocolademelk en tijd voor ontmoeting. Vrije toegang voor iedereen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact