Kinderen CBS de Stapstien zorgden voor schoon Kollumerzwaag

Vrijdag 22-03-2019
KOLLUMERZWAAG - Vrijdag gingen ruim 130 kinderen van CBS de Stapstien, voorzien van hesjes, grijpers, met speciale handschoenen aan in groepjes met begeleiding op stap om afval op te zoeken in de berm om dit met grijpers in een plastic zak te deponeren.

Ook de BSO groep Bengels van Kinderopvang Dondersteen hadden donderdag al veel afval opgehaald. Er werd van alles gevonden, een dode muis, een legging, reclameaffiches, een bezem en veel plastic dopjes. De kinderen hebben in de les Burgerschap hier al veel over gehad, wat de gevolgen voor dieren kunnen zijn als ze kauwgom of plastic op gaan eten. Ze waren allen erg enthousiast bezig.

In samenwerking met Plaatselijk Belang zijn deze dagen georganiseerd en kan gezien worden als de aftrap van de landelijke Zwerfafvaldag Gilde, die zaterdag  23 maart aanstaande is, waar de volwassenen ook nog een steentje bij kunnen dragen voor een Schoon Kollumerzwaag en Veenklooster.

terug naar overzicht
Wat een lol hadden de kinderen hier met de vondstNa afloop even op de foto met het opgehaalde afvalKijk voor meer foto's oop www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie