Kinderen ’t Oegh leren alles over brandweer

Woensdag 28-11-2018
KOLLUM - Op woensdagochtend 28 november gingen de kinderen uit de middenbouw van CBS ’t Oegh op excursie naar de brandweer in Kollum. Drie weken lang hebben de kinderen in de middenbouw van CBS ‘t Oegh gewerkt aan het thema ‘’op wielen’’.

Als afsluiting van dit thema was de brandweer van Kollum bereid om de kinderen te ontvangen. Ze werden opgewacht door brandweerman Meindert de Boer. Samen met zijn collega’s Peter Zijlstra, Siebe de Jong en Johannes Pel werd de kinderen in groepjes uitleg gegeven over de (vrijwillige) brandweer in Nederland.

Voor de kinderen was het een leerzame ochtend, zo mochten ze met water spuiten, kregen ze uitleg over de voertuigen en wat er hier allemaal op en in zit. Ook mochten ze fietsen kapot knippen met een hele grote schaar. Ze mochten zelfs mee in de grote brandweerauto om een rondje door Kollum te rijden. Er was uiteraard ook de gelegenheid om vragen te stellen: ‘’Kan de hele wereldbol in brand vliegen?’’ en ‘’Hoeveel procent van de gebouwen vliegen er in brand?’’De kinderen hebben een fantastische ochtend gehad!

terug naar overzicht
Kinderen ’t Oegh leren alles over brandweerKinderen ’t Oegh leren alles over brandweerMeer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie