Kinderkamer inrichten? Start met het kinderbed

Vrijdag 18-01-2019
DOKKUM - Kinderbedden zijn er in allerlei soorten en maten en van verschillende materialen. Een veelgebruikt materiaal is tegenwoordig steigerhout. Het hout heeft een warme uitstraling. Dankzij de kleurvariaties geelbruin, rosé en roodachtig bruin heb je al heel gauw een gaaf bed. De grove nerf maakt het hout extra stoer. Steigerhout van de Douglasspar laat zich moeiteloos combineren met andere meubels, verfkleuren, behangetjes en accessoires. Kinderen slapen pas écht lekker als ze dat kunnen doen in het bed van hun dromen. Het voordeel van een steigerhouten kinderbed is dat je dat helemaal naar eigen wensen kunt laten maken. Met een steigerhouten hoogslaper of halfhoogslaper kun je werkelijk alle kanten op. In dit artikel laten we je de mogelijkheden zien.

Voor iedere leeftijd het juiste bed

Het slapen in een hoogslaper is mede afhankelijk van de vraag hoe beweeglijk je kind is. Rustige slapers kunnen vanaf vier jaar wel in een hoogslaper. Vind je dat toch niet zo’n fijne gedachte? Of komt je kind met regelmaat uit bed? Dan is een half hoogslaper ook een optie. Hoogslapers en halfhoogslapers zijn veilige kinderbedden dankzij de uitvalbeveiliging in de vorm van hekjes.  De hekjes hebben een bepaalde hoogte waardoor je kind niet uit bed kan vallen en de trapjes op de bedden zijn ook veilig. De bedden kunnen in ieder gewenste uitvoering worden gemaakt en geleverd. Voor ieder kind of ieder type slaper kan er een passend bed ontworpen worden.

Legio mogelijkheden

Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoogslaper met glijbaan, een huisjesbed, een (trap)gevelbed met bedstee of een kasteelbed? Ook een slaapvide, een stapelbed, een steigerhouten bed met bureau of een laag eenpersoonsbed behoren tot de mogelijkheden. De mogelijkheden zijn eindeloos. En heb je zelf een origineel idee voor een bed? Laat het droombed van je kind dan op maat maken. Bij een kleine kamer is het een goed idee om bijvoorbeeld een bed inclusief (schuif)kast, opbergruimte in de vorm van lades of planken of een bureau te maken. Met zo’n multifunctioneel kinderbed kun je veel ruimte besparen. Standaard heeft een kinderbed bepaalde afmetingen. Als je andere afmetingen wilt, bijvoorbeeld een langer of een breder bed, is dit ook mogelijk. Ook kun je zelf kiezen waar je de trap wilt hebben. De trap kan recht of schuin en aan elke zijde worden gemonteerd.

Voor welke kleur of afwerking kies jij?

Als je de natuurlijke look van het hout wilt behouden, laat het dan niet beitsen. Wil je een andere afwerking? Dan heb je de keuze uit transparant, dekkend wit, white wash, black wash en grey wash. Zo is er altijd een afwerking die matcht met de inrichting die jij voor ogen hebt.

Overige inrichting voor de slaapkamer

Nu je het droombed voor ogen hebt, kun je je gaan richten op de overige aankleding van de slaapkamer. Heb je nog ruimte over? In een tienerkamer kun je wellicht nog een nachtkastje kwijt naast het eenpersoonsbed. Of plaats een kledingkast of een opbergkist tegen die nog kale wand. Als de kamer groot genoeg is, is er vast nog wel een plekje voor een mooi steigerhouten bureau. Kies voor neutrale kleuren zodat de inrichting in ieder geval niet snel gaat vervelen. En maak de kamer af met bijvoorbeeld een stoere raambekleding zoals shutters, een toffe lamp, een krukje, een vloerkleed en leuke accessoires.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-17:00 | De Simmer
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie